RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Відомо, що вживання великої кількості оброблених продуктів і алкоголю змінює мікробіом кишечника. Дослідження виявили, що раціон, в якому багато оброблених харчових продуктів, може призвести до збільшення кількості шкідливих бактерій у кишечнику. А це призводить до збільшення кількості токсинів в організмі, а вживання великої кількості алкоголю також може призвести до посилення запалення кишечника та пошкодження шлунково-кишкового тракту.



Деякі харчові звички корисні для здоров’я кишечника. Вони допоможуть покращити травлення, а також сприяють здоровому мікробіому кишечника, борючись зі шкідливими бактеріями за допомогою збільшення виробництва "хороших" кишкових бактерій.

Споживайте ферментовані продукти

За словами дієтологів, додавання ферментованих продуктів до раціону може значно покращити здоров’я вашого кишечника.

"Ви повинні щодня додавати до свого раціону один ферментований продукт (звичайний йогурт із цільного молока, квашена капуста чи буряк", — каже американська дієтологиня Марі Рагглс.

Дослідження 2021 року показало, що раціон з високим вмістом ферментованих продуктів, таких як йогурт і квашені овочі, збільшує різноманітність мікробіомів, зменшує запалення та покращує імунну відповідь.

Йогурт на сніданок

"Йогурт — це ферментований продукт, що містить пробіотичні культури, які можуть зміцнити імунітет кишківника", — каже медична експертка Ліза Янг.

Деякі грецькі йогурти також містять додані пробіотики, такі як Lactobacillus acidophilus і Lactobacillus casei, які сприяють збільшенню корисних бактерій у травному тракті.

"Йогурт також є чудовою основою для інших продуктів з високим вмістом клітковини, корисних для кишечника, таких як ягоди, горіхи та насіння", — додає експертка.

Додайте більше вівсянки

Вживання більшої кількості вівса сприяє здоров’ю кишечника, тому що "цей продукт живить корисні пробіотичні бактерії у кишечнику. Овес також містить клітковину бета-глюкан, яка пов’язана зі здоровими кишковими бактеріями.

Консервована червона квасоля

Квасоля та бобові є чудовим доповненням до раціону. Вони діють як пребіотики та забезпечують живлення пробіотиків у кишечнику.

"Нут, чорна та червона квасоля, сочевиця є чудовими джерелами клітковини, яка діє у шлунково-кишковому тракті та допомагає травленню завдяки взаємодії з пробіотиками", — каже експертка.

Запасіться ягодами

Ягоди не лише є багатим джерелом клітковини, але й антиоксидантів та вітамінів С, який допомагає живити здорові бактерії та зменшувати запалення у шлунково-кишковому тракті. Ви можете додавати ягоди у смузі, йогрт, кашу, кефір на сніданок.

Урізноманітніть своє харчування

Вірте чи ні, але на ваш кишечник насправді може негативно вплинути вживання занадто великої кількості одноманітних продуктів. Дослідження показують, чим різноманітніший раціон, тим краще для кишкувника.

Нещодавно вчені дійшли до висновку, що арахіс допомагає худнути та тримати під контролем стан серця й судин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
26-12-2022, 23:13
Коментарів 0 Переглядів 2 487


Рішення ухвалили після нещодавнього скандалу на похороні військового


На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.