RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Запечена курка з картоплею - ідеальна страва, яка сподобається кожному. Курку з картоплею можна запекти цілу або частинами.

Щоб м'ясо було соковитим, його рекомендується загорнути фольгою - тоді вся волога залишиться всередині курки.



Курячі стегна з картоплею і овочами в духовці

Курячі стегна - 8 шт.
Картопля - 5 шт.
Помідори - 200 г.
Цибуля - 1 велика цибулина або 2 маленьких.
Часник - 6 зубчиків.
Сік 1 лимона.
Гірчиця м'яка - 2 ч. л.
Мед - 2 ст. л.
Сушене орегано - 1 ст. л.
Паприка - 2 ч. л.
Соняшникова олія - 1 ст. л.
Курячий бульйон - 250 мл (можна з кубика).

Часник подрібніть і змішайте з лимонним соком, гірчицею, медом, орегано, паприкою, олією, сіллю і перцем. Набір спецій приблизний - ви можете використовувати інші приправи за смаком. Соусом полити стегенця і поставити в холодильник на 5 годин для маринування.

Картоплю почистити і нарізати великими шматочками, цибулю - четвертинками. Помідори нарізати четвертинами (якщо використовуєте черрі, то нарізати не потрібно). У форму для запікання викласти картоплю, потім цибулю, помідори і курку. Посипати сіллю і перцем, залити бульйоном. Щільно накрити форму фольгою. Випікати 20 хвилин при 180°. Потім зняти фольгу і запікати ще 35 хвилин.

Куряче філе з картоплею і грибами в духовці

Куряче філе - 800 г.
Картопля - 800 г.
Лук - 2 шт.
Твердий сир - 150 г.
Сіль, перець, спеції за смаком.
Соняшникова олія - 2 ст. л.
Майонез - 3 ст. л.

Картоплю і курку нарізати однаковими середніми шматочками, цибулю дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Для цього рецепта добре підходять сири моцарелла або сулугуні. Курку перемішати руками зі спеціями, сіллю і перцем.

Форму для запікання змастити олією. Викласти в форму шарами курку, цибулю і картоплю. Зверху змастити майонезом і посипати сиром. Запікати 50 хвилин при 180°.

Курка з картоплею і сметаною в горщиках

Курячі стегенця або крильця - 500 г.
Картопля - 6 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Сметана - 3 ст. л.
Вода - 250 г.
Сушені трави - 1 ч. л.
Сіль, перець, спеції за смаком.

Курку нарізати великими шматочками, картоплю - середніми, а цибулю і моркву дрібно порубати. Змішати сметану, сушену зелень, сіль, мелений перець і пару ложок води. У горщики викласти на дно половину картоплі, потім курку, моркву з цибулею і решту картоплю. Посолити, залити сметанним соусом і водою. Накрити горщики кришками і запікати 60 хвилин при 200°.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
24-12-2022, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 4 297



Під час траурного мітингу звучали слова глибокого співчуття та вдячності Героєві

Серед звільнених — захисники Маріуполя й "Азовсталі"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.