Скільки нітратів в овочах із чернівецького ринку: експеримент МБ - відео

новини / Новини Чернівців / відео
3 832
0

Сезон свіжих овочів у розпалі. Тож ми вирішили виміряти рівень нітратів у п’яти овочах.

Для цього на ринку "Центральному" купуємо картоплину, помідор, огірок, кабачок та капустину, йдеться в публікації "МБ".





Із цим усім йдемо до лабораторії санітарно-ветеринарної експертизи. Там нас зустрічає завідувачка Ольга Цапенко, яка і допоможе виміряти рівень нітратів в овочах.



Для цього овочі промили та натерли на дрібну тертку. Далі розфасували це все у пробірки та додали розчин. За допомогою спеціального приладу виміряємо вміст нітратів.

Першим беремо помідор. Через кілька хвилин з’являється результат - 34,9. А допустимий вміст нітратів в помідорах 150 міліграм на кілограм.

Далі кабачок. Допустима норма нітратів – 400, маємо 89,8.

Наступний в нас огірок. Для нього допустима норма – 300, а прилад показує 30,4.

Для картоплі допустимий вміст нітратів 240. Через хвилину прилад показав 35,7.

Ну, і наостанок капустина. Для неї допустимий вміст – 800, а у нас вийшло 89,8.

Пані Ольга зазначає, що овочі дуже хороші та без барвників.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують