RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Апетитні чебуреки з сиром: солоні і солодкі рецепти

Кримськотатарські плоскі пиріжки добре відомі всім жителям пострадянських країн. Чебуреки дуже полюбилися народу за повітряне тісто з бульбашками і ситну начинку. Традиційно цю страву готують з начинкою з жирної приправленої баранини. Більш легкий і освіжаючий варіант - чебуреки з сиром і зеленню.

Начинку також можна зробити солодкою, щоб приготувати десертні пиріжки, пише Уніан.



Чебуреки з сиром і зеленню

Тісто:

- Борошно - 520 г.

- Холодна вода - 150 г.

- Вершкове масло - 125 г.

- Яйця - 1 шт.

Для начинки:

- Сир - 700 г.

- Кріп - 20 г.

- Петрушка - 20 г.

- Зелень кінзи - 20 г.

- Шпинат - 5 листів.

- Сіль, перець за смаком.

Холодне масло нарізати кубиком. Борошно просіяти. У чашу блендера викласти шматочки масла і перетерти в дрібну крихту. Якщо збираєтеся замішувати тісто руками, натріть холодне масло на крупній тертці.

Перемішати борошно з маслом, вбити яйце і замісити пружне тісто. Потроху вливати холодну воду і знову замішувати тісто. Тісто скачати в кулю і викласти в пакет, залишити в холодильнику на 30 хвилин.

Кріп, петрушку, кінзу і шпинат дрібно порубати. Сир з'єднати із зеленню, посолити і поперчити. Ретельно перемішати начинку. Тісто розділити на однакові частини і скачати кульки, розкачати кожен в тонкий пласт. На половину кола викласти начинку і защипнути чебурек у формі півкола.

Сковороду на чверть наповнити рослинною олією і сильно розігріти. Обсмажувати кожен чебурек до золотистої скоринки приблизно 1 хвилину з кожного боку.

Чебуреки з сиром і помідором

- Борошно - 500 г.

- Вода - 300 мл.

- Яйця - 1 шт.

- Соняшникова олія - 2 ст. л.

- Горілка - 1 ст. л.

Начинка:

- Сир - 400 г.

- Помідор - 2 шт.

- Пучок зелені.

- Часник - 2 зубчики.

- Чорний перець, сіль за смаком.

Воду закип'ятити, додати олію, сіль і 1 склянку борошна. Швидко замісити тісто. Коли воно трохи охолоне, додати горілку і яйце. Перемішати до однорідності, всипати решту борошна.

Залишити тісто на 1,5 години на столі, накривши серветкою. Сир розім'яти виделкою, посолити, поперчити, додати подрібнений кріп і пропущений через прес часник. Помідори нарізати кружечками.

Тісто розділити на однакові шматки, тонко розкатати в коло. На половину кола викласти помідор і 2 ст.л. начинки. Защипнути тісто і сформувати чебуреки. Обсмажувати у великій кількості сильно нагрітої олії.

Солодкі чебуреки з сиром

- Борошно - 300 гр.

- Сіль - щіпка.

- Масло рослинне - 2 ст. ложки + для смаження 80 мл.

- Вода (окріп) - 150 мл.

- Сир - 250 г.

- Цукор - 70 г.

Для тіста в миску просіяти борошно, додати сіль і рослинну олію, перемішати. У центрі зробити поглиблення і влити гарячу воду і відразу замісити тісто. Залишити тісто на 20 хвилин.

Розділити на однакові шматочки і розкатати кожен в тонкий пласт. На одну сторону кожного чебурека покласти сир, присипати цукром. Защипнути чебуреки і обсмажити на розпеченій олії з двох сторін.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
2-06-2021, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 2 502

Теги -

Серед звільнених — захисники Маріуполя й "Азовсталі"


Під час ранкової атаки на Буковині зафіксували проліт крилатої ракети
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.