RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Лише турнік і ти»

Доки більшість сидить перед телевізорами та комп’ютерами і мріє про кубики на животі, дехто реалізовує свою мрію без дорогих абонементів у спортзали.

Денис МІНІН із Дніпропетровська, керівник популярної громадської організації Street Workout Ukraine, уже дев’ять років займається на турніках та брусах. Його вправи – не просто віджимання чи підтягування. Усе, що він робить, – гарно, нестандартно, виглядає, як шоу. Для багатьох Денис – справжній кумир. Він став легендою в Україні. Його ролики на YouTube переглянули більше 10 мільйонів людей.

Денис завітав до Чернівців разом зі своєю командою: воркаутистами з Києва, Харкова та Дніпропетровська. Тут вони мали відібрати спортсмена в нашому місті, який представлятиме Чернівці на міжнародному чемпіонаті у Франції.
Кореспондент "МБ" поспілкувалася зі спортсменом.

"Мені в душі завжди буде 18"


– Денисе, скільки вам років? Де навчалися? Ким працюєте? Як почали тренуватися?

– Щодо віку я всім відповідаю, що мені в душі завжди буде 18. Мого віку не знає навіть моя мама (сміється, – авт.). Маю вищу освіту за спеціальністю "Комп’ютерна інженерія". Навчався тому, що мені це було цікаво, а працюю не за фахом. Працював від восьмої ранку до шостої вечора й від 18.00 до 21.00 вчився. А тренуватися встигав в обідню перерву. Нині моя робота пов’язана з поїздками Україною та Європою, тому поєдную її з воркаут-туром. Маю можливість заробляти кошти, які можу виділити на молодь, щоб не просила гроші в когось. Моя методика дуже проста: зароби сам і дай людям. Що таке street workout? Це вуличні тренування. Наша організація пропагує здоровий спосіб життя: потрібен лише турнік і ти. У нас є навіть девіз: займатися коли завгодно, де завгодно й на чому завгодно. Ми за те, щоб отримувати освіту й не вживати алкоголь та наркотики, не палити, не ображати слабших, поважати старших.

– У вас є сім’я? Як вони ставляться до вашої діяльності?

– Є й дружина, і син, якому 1 рік і 9 місяців. Дружині подобається моя справа. Але можу сказати, що я поганий батько, бо, на жаль, мало часу приділяю своїй дитині. Однак усе, що я роблю, не просто так. У мене росте син. І мене хвилює, де він буде завтра, ким виросте, у яку потрапить компанію, з ким товаришуватиме, вчитиметься. І над цим я працюю нині, я не думаю лише про свою дитину, я думаю про всіх.

– Як відбуваються ваші тренування?

– Оскільки в нас зараз тур, тренування даються дуже важко. А зазвичай тренуюся через день. Ці тренування включають різні елементи, у тому числі силові, тому викладаємося на повну. Інтенсивно займаюся вже дев’ять років.

– Що порадили б новачкам, які розмірковують, яким би видом спорту зайнятися?

– Я займаюся й плаванням, і велоспортом, і віндсерфінгом (вітрило на воді) тощо. І мені дуже подобається така різноплановість. Не важливо, чим ви займаєтеся: бодибілдингом, боротьбою, боксом чи бігом. Будь-який спорт хороший, нехай кожен обирає те, що йому до вподоби. Саме тому наш воркаут-рух пропагує всі напрямки. До нас приходять, щоб отримати силову базу, а тренуються в нас усі: боксери, тенісисти, плавці, серфінгісти тощо.

"Для тренування завжди можна знайти час"

– У вас гарна фігура, сталеві м’язи. Чи вживаєте анабо­ліки?

– Стероїдам я кажу категоричне ні. У мене така позиція: щоб досягти певних результатів, "хімія" не потрібна. Хоча є різниця між стероїдами та спортивним харчуванням. На своєму прикладі я показую, що можна одночасно працювати, навчатися, тренуватися й тренувати інших. А крім того, у мене є сім’я, маленька дитина. Але це не заважає мені досягати високих результатів. Для тренування завжди можна знайти час, головне – бажання.

– Скільки ви спите на добу?

– Дуже мало, приблизно п’ять годин. Цього мені вистачає.

– А що ви можете сказати із приводу харчування?

– На першому місці в мене каші. Недаремно мами й бабусі в дитинстві годували нас кашами. Останнім часом більшість надає перевагу фаст-фуду й забуває, що каші – це, по-перше, дуже дешево, по-друге, дуже корисно. А каш дуже багато й вони смачні, тому не набриднуть. Крім того, споживаю молочні продукти: сир, кефір, йогурти, ряжанку. Вживаю також яйця, але частіше перепелині, ніж курячі. Так просто безпечніше, особливо влітку. М’ясо намагаюся замінити рибою – це корисніше.

– В яких містах ви побували? Як вам наше місто?

– Ми об’їздили всі обласні центри й не тільки. Після закінчення всеукраїнського туру, ми будемо їздити Європою. Нині Дніпропетровськ – центр воркауту. Однак нам цього мало: ми хочемо, щоб у кожному місті був власний центр, свої лідери. Ми їздимо з туром, щоб виявляти найсильніших і пропагувати здоровий спосіб життя. Ми шукаємо людей, які хочуть власними силами збудувати у своєму місті спортивний майданчик або футбольне поле.
У Чернівцях я вперше, місто сподобалося. Дуже спокійне, тихе.

– Що плануєте?

– Знаю одне: доки житиму, буду зі спортом. Моя мета – агітація. Агітую й мотивую всіх зайнятися спортом. Я завжди прагнув, щоб люди, які мене оточують, не палили, не пили й почали займатися спортом. І я щиро тішуся, що з кожним днем нас стає дедалі більше. Нині нас приблизно 150 тисяч в Україні. До кінця 2012 року в нас план вийти на цифру 300 тисяч осіб. 
Леся Токарюк

Секрети тренувань від Дениса Мініна

Розминка

"Розминка й розтягування – це фундамент для будування тіла, адже всі травми – через те, що люди не розминаються. Розтягуюся щодня, навіть тоді, коли не займаюся (вранці або ввечері). Хороший друг розтяжки – йога, навіть у домашніх умовах. Перед тренуванням зазвичай роблю легку пробіжку, а потім розтягуюся протягом 10 хвилин. Після кожного підходу тягну ті м’язи, які брали участь у вправі. Грубо кажучи, розтягуюся протягом усього тренування. Помітив, що завдяки цьому за такого підходу м’язи набувають кращого рельєфу. Та й про різні травми можна забути, а це найважливіше за силових навантажень".

Тренування

 Я не використовую жодних програм! Тіло (м’язи) саме мені підказує, коли, як і в якій послідовності робити певні вправи. У кожної людини свій організм і своя революція.

 Намагаюся займатися не більше, ніж півтори години, але старанно. Інтервал між підходами – не більше двох хвилин.

 Тренуюся через день.

 Отримую задоволення від фізичних навантажень.

Приклад одного із тренувань: на турніку – на пояс вішаю 30-35 кг і роблю три підходи по 12, 11, 10 разів, а потім без ваги роблю ще три підходи (обов’язково без ривків і до верху грудей, а в ідеалі – до низу грудей). Зворотній хват та широкий хват обов’язкові (чергувати через тренування).
На брусах – те саме, лише з вагою
50-70 кг.
База для пресу. Підіймання ніг догори на шведській стінці з вагою на ногах, потім – вправи на похилій лавці (скручування) з диском за шиєю тощо.

З ДОСЬЄ "МБ"
Денис Мінін

Улюблені види спорту: віндсерфінг, біг, велоспорт.
Хобі: автомобілі.
Максимальна кількість повторень на брусах:
10 разів із вагою на поясі 69 кг.
Жим лежачи:
робоча вага, кількість підходів/повторів: 90 кг,
три підходи по 10 повторень.
Улюблені вправи
 "Фіксую "прапорець"
(горизонтальне положення тіла, руками тримається за жердину або турнік, – авт.) і так віджимаюсь".
 Різноманітні віджимання на брусах.
 Підтягування до рівня ременя шортів, тобто до низу пресу.
 Силові виходи без ривків, у тому числі й повільні.
 Біг на руках.
12-07-2012, 15:35
Коментарів 0 Переглядів 8 632


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!