додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Twitter допомагає оцінити ризик серцево-судинних захворювань

Дослідники з Університету Пенсільванії й Університету Мельбурна з'ясували, що Twitter може надати більше інформації про ризик серцево-судинних захворювань, ніж інші чинники.
Мікроблоги відбивають психологічний клімат у суспільстві. У дослідженні негативні емоції у твітах, такі як гнів, стрес і втома, були пов'язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань. Позитивні емоції, наприклад, збудження й оптимізм, корелювали з більш низьким ризиком, повідомляє The Times of India.
Цікаво, що в основному від серцево-судинних захворювань помирають не ті люди, які вихлюпують негативні емоції. До набагато більшого ризику схильні ті, чиї друзі часто сердяться. Оцінивши безліч повідомлень, написаних у 2009-2010 роках, дослідники склали емоційний словник. Вони вивчили твіти та дані про стан здоров'я жителів 1300 округів (приблизно 88% населення країни). Учені проаналізували емоції людей, спираючись на слова, які ті використовували у своїх твітах.
Фахівці хотіли виявити взаємозв'язок між емоційним станом користувачів і здоров'ям. Такі слова, як "ненависть" і різні лайки, були тісно пов'язані зі смертністю від хвороб серця. Дослідники врахували інші фактори, включаючи доходи і рівень освіти людей. У попередніх дослідженнях вчені з'ясували, що ворожість і депресія підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Люди, які відчувають негативні емоції, часто зловживають алкоголем, неправильно харчуються і усуваються від інших. Все це може призводити до серцево-судинних захворювань.
0 653
28-01-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Приготування макаронів не вимагає кулінарної майстерності
Всі рецепти ...
• Теги