додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Мужність та жіночність приваблюють лише жителів розвинутих країн

Сучасні ідеали припускають, що чоловіки повинні бути мужніми, а жінки – жіночними.
Виявляється, ця перевага – не результат тривалого процесу соціального і статевого відбору. Це відносно нова звичка, яка з'явилася тільки в сучасному урбанізованому світі, пише Eurek Alert.
Команда психологів, антропологів і біологів з Університету Брунеля опитала представників 12 співтовариств – від примітивних племен до високорозвинених країн. 962 учасникам показали серії оброблених фотографій чоловіків і жінок, які належали до 5 різних етнічних груп. Добровольці повинні були вибрати найбільш привабливе і найагресивніше обличчя.
Тільки люди з промислово розвиненою та урбанізованого середовища вважали найжіночнішими жінок і наймужніших чоловіки привабливими. Крім того, таким учасникам простіше було знайти агресивні обличчя на фотографіях. Добровольцям із маленьких країн, які жили ближче до природи, більше подобалися нейтральні обличчя, а іноді і найменш жіночні або мужні.
Дослідники припустили, що жителі розвинених країн з високою чисельністю населення щодня бачать більше незнайомих осіб, ніж ті, хто живе в племенах. Через це вони з легкістю співвідносять зовнішній вигляд з поведінкою.
0 1 009
24-10-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски

Всі рецепти ...
• Теги