додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Негативні стереотипи шкідливі для психічного здоров’я літніх людей

Люди, які бачать старіння в позитивному світлі, судячи з усього, менш схильні до виникнення посттравматичного стресу, тривог і думок про самогубство, повідомляє Medical News Today.
Дослідники вважають: якщо в засобах масової інформації, повсякденних розмовах і рекламі будуть згадуватися позитивні сторони старіння, вдасться запобігти безлічі психічних розладів.
Вчені з Єльської школи громадської охорони здоров'я в Нью-Хейвені проаналізували дані більше 2000 колишніх американських військовослужбовців у віці 55 років і старших, які брали участь у великому дослідженні, а також дані опитування приблизно 9 мільйонів літніх ветеранів. Опитування збирало різну інформацію, в тому числі, про психічне здоров'я, соціальні відносини і діяльність таких людей.
Дослідники з'ясували: військові похилого віку, як чоловіки, так і жінки, схильні до більшого ризику розвитку психічних розладів, ніж люди того ж віку, що не були військовими або більш молоді ветерани. Поки що не відомо, які фактори можуть захистити літніх ветеранів від виникнення психічних захворювань.
Тим часом тільки у 2% учасників, які позитивно ставилися до старіння, розвинувся посттравматичний стресовий розлад у порівнянні з 19% тих, хто ставився до старіння негативно. Подібні відмінності були характерні для суїцидальних думок (5% порівняно з 30%) і тривоги (4% порівняно з 35%). Результати не змінилися після врахування віку, особи і фізичного здоров'я учасників.
Дослідники вважають: ці висновки стосуються всіх людей похилого віку, тому необхідно розвивати у них стійкість до негативних вікових стереотипів. Можливо, саме вплив цих стереотипів підвищує у літніх людей ризик виникнення психічних захворювань. Позбавлення від негативного образу старіння зміцнить психічне здоров'я.
0 1 444
12-09-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги