RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Банда тероризує район


Невідомі грабіжники навідуються на "об’єкти" ввечері або пізно вночі. Причому очевидно за чиєюсь підказкою. І йдуть звідти не з порожніми руками. Міліція з ніг збилася, розшукуючи зловмисників.

"Пустили до мого тіла струм: було дуже боляче"

– Було приблизно 20.00. Я дивилася телевізор, коли почула у дворі гавкіт собаки, – розповідає 49-річна Раїса К. – Виглянула у вікно, але нікого не побачила. Вдома була сама. Чоловік у рейсі, а син був вдома, але пішов до друзів. Знову загавкав пес. Почувся легкий стукіт у двері. Запитую, хто там. Відповіді немає. Відчиняю двері – й тут на мене накидаються двоє молодих чоловіків у сінях. Кидають на підлогу. Пізніше сусіди казали, що нібито нападників було п’ятеро, але троє чекали надворі. Один почав мене душити, а інший тиснув пальцями на очі. Потім почали люто бити. Шнуром від електролампи зв’язали руки й ноги. Коли падала, помітила поруч ящик з мінералкою, мала намір взяти пляшку й оборонятися, але один з нападників сказав: "І не пробуй! Хочеш, щоби пристрелили?" І тут під курткою я побачила в нього обріз рушниці. З сіней грабіжники потягли мене у кімнату, почали вимагати долари і євро. Розмовляли російською з молдовським акцентом. Потім через електроподовжувач пустили до мого тіла струм: було дуже боляче. Почали шукати гроші, побігли у гараж, бо там є сейф, в якому чоловік зберігає якісь деталі до машин, адже він підприємець-автомобіліст. А ще казали, що ми нещодавно продали трактор, мовляв, де гроші? Відповіла, що трактор стоїть за сараєм. Гроші вони знайшли швидко – вони були у моїй сумочці, але хотіли ще. Але у нас більше грошей не було, крім тих, що вони забрали, – валюти на 32 тисячі гривень. Екзекуція тривала приблизно годину. Грабіжники були середнього зросту. Без масок, віком до тридцяти років. Коли йшли геть, заклеїли мені скотчем рот і накинули зверху купу постільної білизни. Визволив мене з цього полону син. Як наслідок, після цього нападу два тижні лікувалася, адже від побиття мала струс мозку.

– Наступного дня, а напад відбувся 21 березня 2011 року, у нас на подвір’ї було до 50 міліціонерів, – доповнює слова дружини чоловік Михайло. – Потім тиждень тут працювали працівники карного розшуку, навіть мешкали в селі. Є, напевно, у нас навідники, які й підказують бандитам, куди йти. Односельчани подейкують, що бандити приїхали з Італії, де теж займалися рекетом, але нині там стало сутужно, тому вони повернулися додому і вдалися до розбою. Кажуть, що в одного аптекаря з райцентру ці бандити забрали мільйон гривень.

"Грабіжників
було троє, двоє
з них – у масках"


У Новоселиці ж жертвами невідомих наразі злочинців стало подружжя молодих підприємців Ауріки та Івана З., які мають невелику фірму з виробництва металопластикових вікон та дверей.

– До нашого будинку бандити потрапили через підвал, – пригадує пані Ауріка. – Все відбувалося, як у поганому американському бойовику. 28 липня приблизно о 03.00 ми з чоловіком прокинулися від якогось неприємного відчуття: Іванові до голови притулили дуло автомата, а наді мною нахилився чоловік з кинджалом. Мене охопив жах, адже в сусідній кімнаті спали двоє наших неповнолітніх дітей, було невідомо, що з ними. Сини так міцно спали, що, коли бандити запитали у них, де телефон, відповіли, спросоння подумавши, що це батьки з ними розмовляють. Щоби діти не вийшли, нападники підперли двері тумбочкою. Грабіжників було троє, двоє з них – у масках. Нас із чоловіком зв’язали. У такій ситуації спротив не має сенсу. У будинку бандити були з годину. Коли вони обв’язували скотчем чоловікові рот, Іван надув рот, а потім випустив повітря – скотч впав. Тоді зубами чоловік визволив мене з пут. Кажуть, що якісь бандити стріляли нещодавно і по будинку в Малинівці, а господаря так побили, що не впізнати, – стрибали по ньому.

– Бандити мали "калаш" і, судячи з їхньої поведінки, були готові на вбивство, – каже Іван З.

У цього подружжя розбійники забрали 25 тисяч доларів, дві мобілки, фотоапарат, ноутбук, а також авто BMW Х5. Машину вони покинули на околиці, пересівши в іншу.

А 10 листопада бандити навідалися до будинку Віоріки Г., яка з 80-річною матір’ю, дочкою, зятем та двомісячним онуком мешкає у Боянах.

– Прокинувся опівночі від того, що хтось міцно схопив мене за голову і крутить вбік, – каже зять господині 25-річний Георгій. – Горіло слабеньке нічне світло, бо доводиться вставати до дитини. У кімнаті було шестеро чоловіків у масках. Мене зв’язали хомутом, почали вимагати гроші. Мусили віддати, щоб не наражати родину на небезпеку: життя важливіше. Бабусю бандити скинули з ліжка, де були її пенсійні заощадження. Кажуть, що нещодавно у Магалі був такий самий напад, але там бандити нібито переплутали адресу. Нині у нас є сигналізація, провели відеоспостереження.

Згідно із заявою боянівчан, у них бандити забрали валюти на 960 тисяч гривень. Як розповіли у сільраді, міліція взяла відбитки пальців у кожного мешканця села віком від 15 до 35 років, зробила обхід кожного житлового будинку.

– Навіть вдень боюся без супроводу чоловіка виходити надвір, – каже Наталія САВКА з Маршинців. – Ми поїхали на весілля до родича, а коли приїхали додому, у восьми кімнатах все було перевернуто й пошкоджено. Знайшли одного злодія із Новоселиці, який зізнався, що у нього були спільники, але на суді відмовився від своїх свідчень. Щоправда, нас обікрали у жовтні 2010 року.

Кримінальні події у Новоселицькому районі спонукали народного депутата Геннадія Москаля звернутися до МВС з проханням направити на Буковину бригаду спеціалістів, які допомогли б тутешній міліції спіймати злочинців. Нардеп оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що, за його даними, у Новоселицькому районі озброєна банда торік скоїла майже 20 розбійних нападів. Але зареєстровано лише шість заяв: мовляв, потерпілі бояться помсти злочинців. Крім уже описаних вище випадків, Геннадій Москаль називає ще такі: 23 лютого у Стальнівцях бандити увірвалися в помешкання незрячої Марії К. І, затуливши їй рот, відібрали 21 тисячу гривень. 6 жовтня о 03.00 у Зеленому Гаї зловмисники, вибивши вікно, потрапили до будинку Валерії Р., жорстоко побили її та відібрали 10 тисяч гривень. А 26 грудня у Маршинцях у власному будинку виявили труп пенсіонерки Надії Г., яку задушили вночі, забравши 500 гривень.
Василь ГРИНЮК

КОМЕНТАР
Микола ХАРАБАРА,
НАЧАЛЬНИК УМВС У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ:

Жоден злочин, скоєний в області минулого року, ми не приховали. Щодо Новоселицького району, то ми зуміємо власними силами розкрити збройні і незбройні напади та пограбування. У них різний почерк. Здійснюють їх, за нашою версією, гастролери з Молдови за підказкою місцевих зловмисників. Над розкриттям цих злочинів інтенсивно працює не лише колектив тамтешнього райвідділу міліції, а й особовий склад обласного управління карного розшуку, на підмогу їм ми направили і групи карного розшуку з Шевченківського та Першотравневого райвідділів міліції. Додам, що від початку року в області вже скоєно 400 злочинів. Нерозкритих з них – лише вісім".
28-01-2012, 09:45
Коментарів 0 Переглядів 4 231

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.