RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях намагалися розігнати стихійний ринок на вулиці Зеленій

Для ліквідації стихійної торгівлі на території, прилеглій до ринку "Верхній", 29 липня о 06:00 ранку працювала робоча група.

Про це повідомляє molbuk.ua.

Підприємцям, які здійснюють у цьому місці несанкціоновану торгівлю, пропонували працювати легально у 8-му секторі МТК "Калинівський ринок", або на ринку "Верхній". У складі групи працювали працівники ДАІ, відділу ДСО, УМВС, ветмедицини, СЕС, податкової інспекції, представники Першотравневої райради, управління земельних ресурсів, департаменту економіки міської ради тощо. Перед початком роботи заступник директора департаменту економіки поінформувала присутніх членів робочої групи про їх завдання.

- Протягом минулого тижня із підприємцями цього ринку проводилась роз'яснювальна робота з приводу того, що тут торгівля заборонена і будуть вживатися заходи впливу для дотримання усіх правил, - розповідає Руслана Василівна. - Зараз підготовлено достатньо місця у восьмому секторі Калинівського ринку для цих підприємців. Там є майданчик спеціально облаштований для оптової торгівлі госппродукцією. Крім того, дирекція ринку "Верхній" щойно повідомила, що на їх території є близько 50 вільних місць. Тому зараз ми працюємо з підприємцями, щоб вони перенесли свої торгові місця на зазначені офіційні ринки.

Біля першого ж підприємця, від якого робоча група вимагала припинити торгівлю та переїхати на офіційний ринок, зібралось багато підприємців, які висловлювали свою позицію.

- Ми не підемо з цього місця на ринок "Верхній", бо там брудно. Спочатку псів і котів продають, а потім на тому ж місці овочеві продукти, - скаржиться продавець картоплі Іван. - Нехай не розказують, що вони проводять дезинфекцію, там по нас блохи скачуть і щурі бігають. Ви спочатку на тому ринку наведіть порядок. А на Калинці у нас ніхто купувати не буде. Всі будуть тут скуповуватись.

- А в нас продукти, які швидко псуються, якщо я сьогодні-завтра не продам перець і помідори, то можна буде усю продукцію викидати, - вступає в розмову інша продавчиня городини Марія. - Ви не людей тут "ганяйте", а в себе там "нагорі" розберіться. Думаєте ми не знаємо, що тут іде звичайна боротьба за те, хто буде з нас гроші збирати. Дайте цьому підприємцю, що володіє приміщеннями колишнього Сільмашу облаштувати нормальний ринок, і ми будемо тут працювати.
Пояснення працівника управління земельних ресурсів про те, що власники даних приміщень вже довгий час не подають документи до міської ради на оренду цієї землі, людей не задовольнили.

- Фірма "Бук ТБ", яка володіє усіма корпусами колишнього заводу "Сільмаш", подала документи на оренду лише цієї частини, де торгують люди, - пояснює головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних ресурсів міської ради Мар'яна Яворенко. - А так по закону бути не може. Якщо вони володіють усіма цими корпусами, вони повинні оформити оренду на землю всієї території. Не може бути такого, щоб хтось володів шістьма приміщеннями, а орендну плату сплачував лише за одне.

Наробивши багато галасу, але не досягнувши успіху у перенесенні стихійної торгівлі на офіційні ринки, робоча група розійшлась.

Нагадаємо, раніше міський голова Олексій Каспрук вимагав припинити стихійну торгівлю на вулиці Зеленій.
Редактор: vitaliy
29-07-2014, 14:13
Коментарів 0 Переглядів 5 007

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.