RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Може нам не ремонтувати дороги?». Бурбак розповів, чому він хоче, щоби власники авто на єврономерах сплачували 2 євро на день

Народний депутат Максим Бурбак розповів про те, чому він хоче, щоби власники автомобілів з іноземними номерами сплачували по 2 євро на день за користування українськими автомобільними дорогами.

Про це він повідомив у програмі "Пряма відповідь" в ефірі телеканалу "Чернівці", пише molbuk.ua

Він вважає, що кошти, які водії автомобілів з єврономерами сплачуватимуть після прийняття цього закону, мають піти на ремонт українських доріг.

Читайте також: Машини на єврономерах почали активно штрафувати. Що відбувається

"Прикро, що ті нардепи, які збурюють людей і поширюють численні фейки, не розказують людям правду. Але врешті-решт було прийняте рішення, щоб взяти за основу законопроект, який був мною зареєстрований. Ним передбачається дзеркальна європейська норма: автомобілі з іноземною реєстрацією повинні платити за використання українських доріг", - сказав нардеп.

"Але я вважаю, що нас насамперед має цікавити питання підвищення безпеки дорожнього руху, зменшення аварійності, а найголовніше - зменшення кількості аварій з летальними випадками. Ви лише гляньте, у нас кожного дня - наче зведення з фронту: там розрізали людину навпіл, там - того побили, там розбилися, там - смертельні випадки. Відповідати нема кому. Страхування нема. Ніхто не відповідає. А дядько з Литви, який ошукав українських громадян, продавши автомобіль, вже не відповідає на телефонні дзвінки", - додав Бурбак.

"Тому, я вважаю, що це було початком дискусії, яку ніхто не провів надалі. Я ж пропоную, щоб автомобілі з іноземною реєстрацією платили за користування дорогами. Зараз я з колегами їздив: у Румунії заплатили, у Болгарії заплатили. І ніхто слова не говорить - бо це ж плата за використання доріг. І, до речі, всі ці гроші, які будуть зібрані, підуть на ремонти доріг. Це передбачено моїм законопроектом. Чи, може, наші українці, які мають авто з іноземною реєстрацією, проти того, щоб ремонтувалися дороги? Думаю, що ні", - додав народний депутат.

«Може нам не ремонтувати дороги?». Бурбак розповів, чому він хоче, щоби власники авто на єврономерах сплачували 2 євро на день


Бурбак погоджується, що це питання є дискусійним, однак висловив переконання, що цей законопроект буде підтриманий.

"Але, між іншим треба говорити і про зменшення ввізного мита на автомобілі. Ще у 2016 році я зареєстрував законопроект про зменшення мита на автомобілі, привезені з-за кордону, окрім транспортних засобів, вироблених у країні-агресорі", - додав Бурбак.

"Чому в Європі ці автівки дешевші? Бо в них дуже жорсткі правила техогляду, і автомобілі, які не відповідають екологічним стандартам, не мають права там їздити. По-друге, всі казали про 2 євро вдень, або 7 євро на тиждень. А ви знаєте, що штрафи у Австрії сягають понад 300 євро - це якщо ти не заплатив цю сплату. А я штрафів не пропоную", - додав він.

"Тому я вважаю, що це питання не потрібно замовчувати і треба переводити з політичної площини у дискусію в профільному комітеті. До речі, я звертаюся до Оксани Продан, це її комітет. Будь ласка, розглядайте. Або реєструйте свою ініціативу, якщо не подобається моя", - додав Бурбак.

Раніше повідомлялося, що 25 травня комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики розглянув законопроект, ініційований депутатом "Народного фронту" Максимом Бурбаком, щодо нерозмитнених автомобілів із єврономерами. Нардеп пропонує обкладати нерозмитнені автівки 2 євро на день.

Депутати проголосували за це рішення та рекомендували ухвалити його у першому читанні. Перед другим читанням Бурбак разом із громадськими активістами, які виступають за легалізацію автівок із єврономерами, планує допрацювати законопроект.

За попередніми даними, серед поправок фігуруватиме зменшення суми збору та розширення пільгового акцизу на іномарки з пробігом, випущених до 2010 року.

Того дня власники автівок із єврономерами обурилися цим законопроектом і вийшли на вулицю Грушевського з протестами проти вищезгаданих нововведень.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-08-2017, 10:51
Коментарів 0 Переглядів 5 802

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.