RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кременчук до листопада отримає тролейбуси за кошти ЄБРР, а чернівчан взимку возитимуть на джипах депутати міськради і члени виконкому.

***

Де Кременчук? Запитайте на вулиці будь-якого чернівчанина, де знаходиться це місто і чим воно відоме. Відсотків 85, якщо не більше, почнуть плутатися у показах і (за звичкою) викручуватися, але жодної більш-менш точної інформації ви від них не отримаєте. Хіба про те, що живуть там "кремень-чучці". А даремно. Бо Кременчук тепер для чернівчан, як для Хрущова – США. Як пам’ятаєте, радянський лідер (той, що на колгоспній свинофермі був крайній праворуч) погрожував наздогнати і перегнати Америку і, пробігаючи мимо, показати їй "кузькіну мать".

Коли наздоженемо «кремень-чучців», Бурбакове Межигір’я та «Хащі любові» Тіміша. Блог Мостіпаки


У чернівчан же все набагато складніше – їм тепер треба наздоганяти і переганяти "кремень-чучців". Бо того тижня, коли з’ясувалося, що наше майже європейське місто не зможе купити навіть декількох екземплярів тролейбусного металобрухту, бо його продавці ходять "під статтею КК" (наші Бодя і Тоня про це тіпа не знали) Кременчук оголосив, що корпорація "Богдан" виграла тендер і поставить місту 40 нових тролейбусів за кредитні та грантові кошти ЄБРР.
Тож поки тут Вася і братва верещали про "наших діток, на плечі яких Каспрук хоче повісити кабальний кредит" (а насправді просто гадили Льоші, бо іншої мети в їх житті вже давно нема), інші міста тихою сапою вигрібали у ЄБРР гроші під нові тролейбуси, автобуси і трамваї.

Спочатку вигрібали обласні центри, а тепер черга дійшла до Кременчука. А наше всесвітньо торгове, страшенно горде місто, туристичний центр всесвіту, колиска європейської поезії та епіцентр досі ніде ще не баченої і нечуваної національно-релігійної толерантності залишиться з радянським металобрухтом. Бо Вася веде війну з Льошею. Максом, Сєнєю, Трохимичем, Гітлером. Сталіном. Чаушеску, Пол Потом та Кім Чен Ином… І цих "воїнів темряви" в його уяві стає все більше і більше, як тарганів за газовою плитою на старій чернівецькій комунальній кухні.

Так що вперед, чернівчани, тепер ми, аби остаточно не відстати навіть від Кременчука, мусимо доганяти і переганяти "кремень-чучців". Не знаєте де то? А отам, де побачите нові тролейбуси, то воно – на горбі за Дніпром… А ще у Франківську, Львові, Житомирі, Одесі, Миколаєві… Вони теж у ЄБРР гроші взяли. А поки будемо доганяти і переганяти, то будемо їздити на металобрухті. Бо це, як на шляху до світового комунізму – в дорозі ніхто ні харчів, ні комфорту не обіцяв. А хто то попереду нас на джипарі з кондішеном мчить "кремень-чучців" обганяти? Та то наш Вася з Алінкою… А за ним Володя з Танею… А то Віталька. Сам, бо вождь. А там і тесть із зятем... І всі з вітерцем і кондішенами… А хто то дорогою помер, так і не дочекавшись тролейбусів, аби втерти носа "кремень-чучцям"? А... Та то виборець Васі, Володі, Ростіка, Вітальки, зятька, Боді… Нажерся і напився з "тормозка", який ще на виборах отримав. І вже нічого йому не тре, а до нових виборів новий за "тормозком" прийде...

***

Тролейбусів нема, маршрутами їздять бариги на "банках від оселедців", водоканал здихає, то і фіг із ними… Скільки тої їзди та тої зими. Зате все інше у нас, як у людей. І навіть краще. Бо на то ми – зелена Буковина – пуп Землі і центр Європи, всесвітня торговиця, "житниця і здравниця".

Так от. Тепер у нас, як і в людей, є своє Межигір’я. І не будь-де, а у Виженці, де його і виявив дуже моторний блогер Міша Шморгун (хоча, є у мене така, нічим необґрунтована, але все ж підозра, що виявив його не Міша, а відомий далеко за межами Чернівців і Микитинців політичний діяч Іван Петрович, який сам ніколи зайвим геройством не виділявся, а тому і підсунув "бомбу" Міші").



Звичайно ж, як і очікувалося, Межигір’я виявилося Бурбаковим… Елітні матеріали, німецька фарба, імпортна плитка, басейн і навіть (о, елінські боги) мансарда... Я теж спочатку перелякався. Ну, думаю, з якого це бодуна в ту богом забуту Виженку це все звезли і навіщо у дерев’яній гуцульській хаті (хай навіть межигірській) іспанська кераміка, каррарський мармур і бронзові люстри з Версалю? Та після перегляду фоток, схоже зроблених із мобілки загадкового І.П, почалося найцікавіше. Особливо для тих, хто хоча би двічі у житті ходив на вихідні на екскурсію до "Епіцентру".

При ретельному перегляді виявилося, що плитка так собі - ІІІ-й клас зносостійкості. Про басейн є підозра, що (враховуючи місцеву рельєфність) у його основі – пластикова чаша. А жахлива в своїй безсоромно елітній оздобі мансарда – це таке собі горище для більярдного стола. Отаке воно виженське Межигір’я. Та воно у нас є і тепер мусимо тим гордитися. Бо, коли "прийдуть наші", то куди їх поведемо, як не до Бурбакового Межигір’я? Та ж не до "Буковини", "Сорбонни", чи оптового базару на Зеленій. Глитаїв мусимо розглитаїти, куркулів - розкуркулити, сплуататорів… Хрін знає, що з ними робити.. А далі знову обрати до влади "святих безсрібників".

Наприклад, І.П. А щодо Межигір’я нашого, то скажу так – яка область та її політично-бізнесовий клас -– таке і Межигір’я. Як у відомому анекдоті про теракт - який "кукурузник", такий і курник, куди він упав.

Але у цьому всьому мене найбільше зацікавило інше. Де живе Міша? Якщо чоловік ніколи не бачив дерев’яного горища, керамічної плитки на підлозі, пластикового басейну і білого керамічного унітазу… Це ж як людина страждає від відсутності елементарних житлово-побутових умов. То куди тоді дивиться Сторожинецька ОТГ та її вічно-незамінний голова? Неподобство якесь.

***

Бурбаковим Межигір’ям здобутки нашого регіону минулого тижня не закінчилися. Бо знайшовся ще один досі не знаний, але не менш знаменитий об’єкт, який, впевнений, набуде популярності не меншої, а то і більшої, ніж Резиденція митрополитів Буковини і Далмації.

Народний депутат Григорій Тіміш десь в своєму рідному Глибоцькому районі виявив досі лише йому і місцевим коровам відомий "тунель кохання" на кшталт знаного туристично-природного об’єкту біля селища Клевань на Рівненщині.

"Я не професійний фотограф, але на Глибоччині є свій "Тунель кохання"... Знайдіть його на об'їзній дорозі! Думаю фотограф зі стажем обов'язково зможе додати яскравість, щоб туристів туда як на мед тянуло!", - написав він у соцмережі (стилістику і орфографію збережено).



Я, звичайно ж, трохи недобачаю, але щоби розгледіти там таке!!! Це може лише справжній народний депутат. І якщо там таке вгледів наш скромний Григорій Іванович Тіміш, то уявіть, які еротичні фантазії вздрів би у тих "Хащах любові", наприклад, Олег Валерійович Ляшко (!).

Воно ніби й таке… У тих "Хащах любові" на давно померлій вузькоколійці могло всяке бути.. І зайці, і коти, і собаки, і корови… І всі разом. І кожен окремо... І може навіть і люди щось таке там робили. Може навіть "А липи цвітуть, а двоє ідуть" хтось у тих хащах виводив від щастя. Але тоді давайте зробимо всі такі місця туристичними. Наприклад, перед моєю дачею є заросле високими бур’янами і кущами поле.

То там таке буває – і таксисти, і базарники – Калинка близько, і тинейджери, і собаки, і їжаки. Вже навіть мій пес за роки прогулянок там зрозумів, що такий страшний і великий залізний ящик, який дорогою їде і гуде і на колеса якого треба гавкати, на тому полі тихо собі у заростях стоїть і лише рипить та трясеться. Тому пропоную то поле не забудовувати "коробками", а назвати "Полем еротичних утіх", запросити фотографом Тіміша і популяризувати у соцмережах. А раптом щось вийде… Лиш їжачків шкода. Напре туристів, де їм саракам паруватися… Будуть усілякі роззяви поміж їжачками плутатися і клацати "мильницями". Так і популяцію бідних тваринок звести нанівець можна.

***

Минулої п’ятниці на сесії мали ділити 96 мільйонів. На котельню на Поштовій, на ремонт дахів шкіл, на декілька міжбудинкових проїздів на те, на се, а треба на все, бо зима йде. Але не поділили, бо було там і питання про зарплати чиновникам. Вася сказав не давати нікому, бо чекає, що прийдуть на поклон. Не прийдуть – три зуби даю. Та я не про те. Не тре людям, котельні, даху на школу, проїзду, чи ще чогось, то хай сидять вдома і дивляться тілівізор, де Бодя від Васі розказує, які чиновники кровопивці, а доларовий мільйонер Валерцьо вдає з себе Саву Морозова (не Павліка, Валєрцю, не Павліка, а Саву) – захисника чернівецького пролєтаріяту.. . Вереск стояв весь день, бо не може мер мати зарплату 800 доларів, а його заступник 600. Урівняти в зарплаті мера і бабусю-двірника, верещали власники готелів, базарів і ресторанів. Та даремно верещали, бо всіх їх ще перед тим "спалив"… зять.



Тобто, з цього оголошення випливає, що мер Чернівців має отримувати зарплату меншу, ніж повар ресторану Брязкала і Чинуша? А його заступники ще меншу - майже на 50%?

Стоп, пацани. То що ви робите у тій міській раді? Йдіть до Чинуша і Брязкала у ресторан. Штири весілля відгуділи – штуцер у кишені. А ще щось і поїли, і попили, і додому взяли, і пацєтко рябеньке якесь притримати можна, і курочку. Лафа, а не робота. Тако всі з тої мерії і звалили б. Сподіваюся, реквізит з Петрівського ярмарку ще не здали? То вперед.

Каспрук сало, шинку, бринзю на дошки нарізає, помідори, перці, оселедці теше. Паскар у брилі і шароварах хріновуху- кропивуху-медовуху-пиво-мед-коняк наливає – і на коня, і на кобилу. Кушнірик пиріжки на десерт пече – з сиром, вишнями і яблуками, каву, чай, капучіно, бульйон запарює. Прес-служба вітання пише. Середюк "Суліко" співає і поему "Витязь у тигровій шкурі" гостям розказує. Начальник управління культури з членами виконкому танцювальний супровід організовує. Карімова за порядком стежить і лайдакам по шиї дає. Тесть і зять довольні - бізнес попер вгору, шо мольфар на Говерлу. Черга у ресторані – на три роки. І весілля, і родини, і хрестини, і днюхи..

І на упокій вже черга на два роки розписана – "Суліко" у виконанні Середюка бере за душу не гірше "Яворини" Гіги. Що? Шось не те? Обіцяв штуцер, а дає мінімалку? То ви брилі в кінці місяця скиньте, в ноги поклоніться, то ще насипле.

А міськрада? Та кому її вже треба. Щось там звичайно ходить, бродить, як привид комунізму Європою 150 років тому. То біля одного портрета бургомістра постоїть, то біля іншого. Лиш портрет Федорука обминає – все не звикне ніяк. Невеличкий такий привид, кругленький, щокастий. І рука піднята вгору – з середнім пальцем.

Коли наздоженемо «кремень-чучців», Бурбакове Межигір’я та «Хащі любові» Тіміша. Блог Мостіпаки


Олександр МОСТІПАКА

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: O.Mostipaka
12-08-2017, 21:47
Коментарів 0 Переглядів 8 617

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги