Чому людям, старшим за 50 років, варто їсти хліб на заквасці
Щоденне вживання хліба на заквасці може чинити несподіваний вплив на стан здоров'я людей, старших за 50 років, пише healthdigest.com.
{reklama}
"У міру того, як ваше тіло починає старіти, ваші органи та імунна система можуть стати більш сприйнятливими до хронічних захворювань, таких як високий кров'яний тиск, діабет 2 типу, артрит і високий рівень холестерину", - йдеться в публікації.
Зазначається, що для людей старше 50 років важливо займатися спортом, висипатися, контролювати рівень стресу і дотримуватися здорового харчування.
Хліб на заквасці - користь
"Включення ферментованих продуктів, таких як хліб на заквасці, може допомогти захистити ваш організм від вікових захворювань. Шматочок хліба на заквасці містить 100 калорій, 3 грами білка і всього 1 грам жиру. Хліб на заквасці не містить великої кількості доданого цукру, але містить грам клітковини, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові", - пише видання.
Згідно з оглядом 2019 року в Nutrients, сполуки, що містяться в такому хлібі, мають антиоксидантні, антигіпертензивні та антидіабетичні властивості, які можуть підтримувати здоров'я в міру старіння.
Також, згідно з редакційною статтею 2019 року в Aging Clinical and Experimental Research, хліб на заквасці є компонентом середземноморської дієти, яка може знизити ризик серцевих захворювань і діабету.
Крім того, вказується, що огляд Frontiers in Nutrition за 2023 рік показав, що ферментація закваски завдяки зниженню кислотності хліба знижує рівень акриламіду, пов'язаного з деякими видами захворювань.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад