DataLife Engine > Здоров'я > Названо продукт, від якого треба відмовитися після 40 років

Названо продукт, від якого треба відмовитися після 40 років


Нове дослідження показало, що після 40 років організму важко переробляти певні продукти.

Про що саме йдеться, пише Wales Online.
{reklama}

Від якого продукту краще відмовитися після 40 років?

Експерт у галузі охорони здоров’я припустив, що відмова від біфштекса, коли вам виповниться сорок, може бути корисною для підтримки нормального рівня холестерину та запобігання підвищенню артеріального тиску.

Нещодавнє дослідження Стенфордського університету в США показує, що наша здатність переробляти такі продукти, як стейк, різко падає після 40 років, що потенційно може призвести до підвищення рівня холестерину.

"Коли організм не справляється з холестерином, він осідає вздовж стінок артерій і затикає їх. Це посилює навантаження на серце, і тому підвищується артеріальний тиск", - кажуть вчені.

Щоб зменшити ці ризики, вчені рекомендують зменшити споживання насичених жирів, хлібобулочних виробів і смажених страв після досягнення 40 років. Тим, хто не бажає повністю виключати стейк зі свого раціону, Гарвардська медична школа рекомендує вживати менші порції, близько 85 грамів і вибирати пісніші шматки, наприклад, стейки з філе.

Крім того, білки з меншим вмістом насичених жирів, наприклад, курка без шкіри, набагато корисніше для організму.

Дослідники Стенфордського університету виявили дві важливі віхи старіння у людей, помітивши "стрибки" у віці 44 і 60 років, що суперечить уявленню про те, що старіння є поступовим, лінійним процесом.

Вони виявили, що дієта істотно змінюється в сорок років, тоді як досягнення 60 років пов’язане зі зменшенням м’язової маси, що свідчить про зміщення уваги в бік силових тренувань.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад