DataLife Engine > Новини світу / Новини > Апельсиновий сік покращує пам'ять

Апельсиновий сік покращує пам'ять

Апельсиновий сік покращує пам'ять

Фахівці рекомендують літнім людям регулярно пити апельсиновий сік.

Зміни відбуваються менше ніж за два місяці. Фахівці вважають, що позитивно впливають на пам'ять флавоноли - сполуки, що містяться в апельсинах. Судячи з усього, вони активують сигнальні шляхи в гіпокампі (ділянці мозку, пов'язаній з навчанням та зберіганням інформації).

У дослідженні, проведеному вченими з Університету Рідінга, взяли участь 24 жінки і 13 чоловіків у віці від 60 років до 81 року. Всі добровольці були здорові.

Фахівці запропонували учасникам щоденно протягом 8 тижнів випивати по 500 мл апельсинового соку.

На початку та в кінці експерименту дослідники оцінили пам'ять, час реакції і швидкість мовлення добровольців. Приміром, учасників попросили запам'ятати 15 слів.

Вони відтворювали їх одразу ж і через 30 хвилин. До кінця експерименту когнітивні функції добровольців покращилися на 8%.

За словами вчених, така зміна може суттєво підвищити якість життя.

Дослідники припускають: хімічні речовини з апельсинового соку покращують кровообіг, захищають нейрони від окисного стресу і допомагають нервовим клітинам передавати сигнали. Тому фахівці рекомендують літнім людям регулярно пити апельсиновий сік.




Повернутися назад