Де найкраще зберігати свіжі помідори і чому холодильник зовсім для цього не підходить

Якщо ви помітили, що через день-два у холодильнику томати стають водянистими, без характерного запаху і смаку, то причина саме в неправильному зберіганні.
Помідори вирізняються багатим, доволі складним солодко-кислим смаком, який досягається завдяки роботі понад 400 летких сполук. Виробляються вони спеціальними ферментами, які містить плід.
Щойно температура опускається нижче +12 градусів, ферменти припиняють діяти, через що смак томатів одразу погіршується. І процес цей незворотній. Тобто навіть витягнувши помідор з холодильника і залишивши його за кімнатної температури, ви не зможете повернути смак.
Додатково холод руйнує клітинні мембрани м’якоті овоча. Через низьку температуру улюблений продукт стає борошнистим, водянистим і прісним.
Як і де правильно зберігати томати:
кімнатна температура — залишайте їх на кухонному столі чи підвіконні, але тільки якщо на них не падатимуть прямі сонячні промені;
вони повинні “дихати” — не залишайте томати у щільному поліетиленовому пакеті, тому що так ви створите ефект парника і пришвидшите їхнє гниття;
“хвостики” мають бути донизу — так волога не випаровуватиметься, а повітря не потраплятиме через місце кріплення плодоніжки, тому процес псування уповільниться.
Звісно, якщо помідори вже дуже стиглі, а ви не збираєтеся з’їсти їх за день, тоді потрібно покласти овочі до холодильника.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад