DataLife Engine > Новини України / Здоров'я > Названо 6 груп продуктів, які знижують ризик діабету та раку

Названо 6 груп продуктів, які знижують ризик діабету та раку


Хронічне запалення в організмі провокує ряд серйозних хвороб, серед яких рак, діабет й деменція. Споживання деяких продуктів здатне запобігти цьому, а от інші ж навпаки можуть призвести до появи цього синдрому.

Про те, що їсти, аби зменшити ризики розвитку раку, діабету й деменції, розповідає Express.

{reklama}

Які продукти знижуть ризики розвитку діабету, раку та деменції

Дотримання здорової збалансованої дієти входить до числа порад щодо запобігання ряду захворювань. Медики радять споживати багато фруктів, овочів, клітковини, білка, а також трохи молочних продуктів і мінімізувати споживання продуктів з високим вмістом жиру, солі та цукру.

Лікарі також наголошують на користі протизапальної дієти, стверджуючи, що вона може допомогти уникнути смертельних захворювань, таких як серцеві захворювання, хвороба Альцгеймера і навіть рак.

Медики виявили, що один із найпотужніших інструментів для боротьби із хронічним запаленням можна знайти в тому, що ми їмо.

"Багато експериментальних досліджень показали, що компоненти їжі та напоїв можуть мати протизапальну дію", — пояснив професор дієтології та епідеміології Гарвардської школи громадської охорони здоров’я Френк Ху.

Що їсти, щоб зменшити запалення в організмі:

помідори

оливкова олія

зелені листові овочі, такі як шпинат, капуста та листова капуста

горіхи, такі як мигдаль і волоські горіхи

жирна риба, така як лосось, скумбрія, тунець і сардини

полуниця, чорниця, вишня та апельсини

За словами доктора Ху, фрукти та овочі, такі як чорниця, яблука та листова зелень, мають високий вміст природних антиоксидантів і поліфенолів — це захисних сполук, які містяться в рослинах.

Він додав, що кава, яка містить поліфеноли та інші протизапальні сполуки, також може захистити від запалення.

Які продукти можуть спровокувати хронічне запалення

"Деякі продукти, які пов’язані з підвищеним ризиком хронічних захворювань, таких як діабет 2 типу та серцеві захворювання, також пов’язані з надмірним запаленням. Це не дивно, оскільки запалення є важливим механізмом, що лежить в основі розвитку цих захворювань", — каже Ху.

Він порадив уникати або обмежувати споживання цих продуктів:

рафіновані вуглеводи, такі як білий хліб і випічка

картопля фрі та інші смажені страви

газована вода та інші підсолоджені напої

червоне м’ясо (бургери, стейки) і оброблене м’ясо (хот-доги, ковбаси)

маргарин, жир і сало

Загальновідомо, що нездорова їжа також сприяє збільшенню ваги, що саме по собі є фактором ризику запалення.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад