DataLife Engine > --- > Горіхи продовжать молодість, а риба зміцнить пам’ять

Горіхи продовжать молодість, а риба зміцнить пам’ять

Які продукти найкорисніші для здоров’я людини?.Для працездатності і пам’яті
Що їсти? Морепродукти, горіхи і насіння, хліб з борошна крупного помолу, крупи, печінку, дріжджі.
Чому? У цих продуктах містяться вітаміни групи В. Вони відповідальні за вироблення енергії. Покращують пам’ять, знижують агресію, зменшують біль неврологічного характеру (наприклад, мігрень).
Зауважте: вітаміни групи В працюють на повну потужність лише тоді, коли потрапляють в організм разом. Принцип отримання максимуму вітамінів з їжі простий – мінімальна теплова обробка.
Як часто їсти? Двічі-тричі на тиждень.
Для зору
Що їсти? Чорниці, свіжу терту моркву зі сметаною.
Чому? Одна велика морква (100 г) забезпечує організм дводенною нормою каротину, який перетворюється на вітамін А і утворює зорові пігменти, необхідні для сітківки очей.
Зауважте: свіжа терта морква зі сметаною містить такий комплекс вітамінів і корисних речовин, який зміцнює також нігті і надає блиску волоссю.
Як часто їсти? 3-4 рази на тиждень.
Для молодості
Що їсти? Нерафіновану соняшникову олію, рисові і вівсяні висівки, горіхи.
Чому? Ці продукти містять вітамін Е, який пригальмовує процеси старіння в організмі.
Зауважте: обирайте також креми для обличчя, до складу яких входить вітамін Е.
Як часто їсти? Щодня.
Для довголіття
Що їсти? Жирну рибу, оливкову та нерафіновану соняшникову олію, грецькі горіхи.
Чому? Ці продукти містять жирні кислоти, які знижують рівень холестерину в крові і водночас ймовірність утворення тромбів, запобігають інфаркту.
Зауважте: у рибі корисні кислоти зберігаються у повному обсязі, а ось у крабових паличках їх дуже мало, тому що у процесі виготовлення цього продукту рибу надто довго обробляють. Найкориснішою рибою вважаються сьомга, форель, скумбрія.
Як часто їсти? Щодня хоча би по 50-100 грамів.
Для волосся та шкіри
Що їсти? Сир, м’ясні субпродукти – печінку, нирки, мозок, яєчні жовтки.
Чому? Містять біотин – він відповідає за обмін жирних кислот, підтримує ріст волосся і нігтів, пригальмовує втрату волосся з віком.
Зауважте: біотин виробляють біфідобактерії у кишківнику. Ризик розвитку недостатності біотину є у людей, які вживають антибіотики.
Як часто їсти? Бажано щодня по одній порції.
Для імунітету
та серця
Що їсти? Свіжу моркву, страви з гарбуза, помідори, грейпфрути, зелені листові овочі, цитрусові.
Чому? У листових овочах і шпинаті містяться каротиноїди лютеїн і зеаксантин, у помідорах та грейпфрутах також є ці речовини. А всі каротиноїди "у команді" мають позитивний вплив на серцево-судинну систему і зміцнюють імунітет.
Зауважте: овочі можна замінити свіжовитиснутими соками. Замість консервованих овочів, фруктів і ягід обирайте заморожені.
Як часто їсти? Бажано, щоби хоча б один із продуктів був у раціоні двічі-тричі рази на день.
Для виведення шлаків із організму
Що їсти? Висівки, капусту, курагу.
Чому? У них є клітковина.
Зауважте: висівки можна додавати у молочні продукти, салати, супи.
Як часто їсти? Клітковина повинна потрапляти в організм щодня. Можна чергувати вживання капусти та кураги.
Для бадьорості
Що їсти? Цитрусові, броколі, солодкий перець, смородину,
шипшину.
Чому? Ці продукти багаті на вітамін С.
Зауважте: помічники вітаміну С – речовини біофлавоноїди. Вони містяться у зеленому чаї, червоному вині, яблуках, помідорах і броколі. Ідеальний варіант – поєднувати продукти, які містять вітамін С, з продуктами, багатими на біофлавоноїди.
Як часто їсти? Півсклянки свіжовичавленого апельсинового соку – щоденна необхідна доза вітаміну С. Можна замінити чи доповнити соком ківі (щодня 2 штуки). Вітамін С виводиться з організму впродовж доби, тому потрапляти в організм він повинен постійно.



Повернутися назад