DataLife Engine > --- > Таємниці салату

Таємниці салату

У традиціях нашої кухні немає особливо трепетного ставлення до салатів. Їх або не готують взагалі, або готують кілька святкових видів (на чолі з олів’є), або називають салатом просто нарізані сезонні овочі. Тим часом у французькій кухні, яка салати дуже шанує, основою цієї страви є не самі продукти, з яких салат готується, а заправка. Власне, первинне значення самого слова "салат" – це назва рослини, яку ми й нині так називаємо. Смак у цих зелених листочків не дуже виразний, тому кухарям доводилося вигадувати апетитний супровід для них.

Якщо вже ставитися до приготування салату серйозно, треба дотримуватися певних правил. Наприклад, завжди використовувати не лише помиті, а й висушені продукти. Коли на них залишається вода, то заправка не тримається салату, а стікає на дно посудини. Щодо заправки, то краще не додавати до салату кожну з її складових окремо (солити, поливати оцтом), а приготувати суміш в окремій посудині. Деякі кухарі надають такого великого значення заправці, що спочатку готують її і виливають у салатницю, а тоді вже нарізають туди салат.



Повернутися назад