DataLife Engine > --- > Домашні бублики – найсмачніші

Домашні бублики – найсмачніші

Триває конкурс оригінальних авторських рецептів "Господиня тижня". Цього разу переможницею стала Алла Рудько із села Шебутинців Сокирянського району. Вона надіслала на конкурс аж дев’ять рецептів, серед яких є такі незвичайні, як домашній зефір та домашні бублики-м’якуни. Усі рецепти пані Алли видалися нам цікавими і смачними, але надрукувати можемо лише частину.
Призовий фартух переможниці чекає на неї в редакції "МБ" за адресою: вулиця Головна, 41. Нагадаємо, що пані Алла, як і попередні та майбутні "Господині тижня", може у підсумку вибороти головний приз конкурсу – мікрохвильову піч.


Бублики-м’якуни
4 яйця збити з половиною склянки цукру. Півпачки маргарину перетерти з борошном. 50 г сухих дріжджів залити 250 г молока, залишити у теплому місці. Коли підійде, додати трохи солі, пакетик ванільного цукру. З усіх компонентів замісити тісто – такої твердості, як на вареники. Розкачати, вирізати двома склянками різного діаметру бублики і смажити у фритюрі. Готові посипати цукровою пудрою.
Домашній зефір
У 100 г води замочити 25 г желатину. До літрової банки цукру додати склянку води і поставити на вогонь. Суміш повинна прокипіти 6 хвилин. Додати замочений желатин і збивати міксером упродовж 20 хвилин. Додати 1 ч. л. лимонної кислоти і збивати ще 5 хвилин. Можна додати барвник і отримати кольоровий зефір. Змастити таріль олією і витиснути масу кондитерським мішечком. Поставити у холодильник.
Швидкий рулет
200 г цукру, 4 яйця, склянка борошна, 1 пакетик ванільного цукру, будь-яке не дуже рідке варення.


Усе перемішати до однорідної маси, вилити у змащену форму. Коли низ трішки пожовкне, перевернути корж на тонкий шар розсипаного цукру. Змастити варенням, швидко згорнути і обрізати сухі краї.
Вітамінний салат
100 г свіжої моркви, 100 г свіжої капусти, 100 г солодкого перцю, 200 г консервованої кукурудзи, 1 великий або два маленькі пакети чіпсів, майонез.


Моркву дрібно натерти, капусту посікти, перець дрібно нарізати. Додати кукурудзу, майонез, а перед подачею на стіл – подрібнені чіпси (щоб вони не набрали вологи). Солити салат не треба.
Салат "Ананас" (без ананаса)
600 г вареної "у мундирі" картоплі, 2 оселедці, 3 жовтки, 4 ст. л. сметани, 150 г масла, зелена цибуля, 1 ложка червоної ікри.


Почистити оселедець, видалити хребет і кісточки. Змолоти на м’ясорубці разом із зеленою цибулею та вареними жовтками. Перемолоти також картоплю, додати сметану і все перемішати. Сформувати на тарілці у вигляді ананаса (низ – плаский). Намалювати маслом "шипи"-клітинки, витиснувши його через кондитерський шприц. У кожну клітинку покласти по ікринці. "Листя ананаса" зробити із зеленої цибулі.
Рибні котлети з консерви
1 банка консервованої риби в олії (олію злити), 100 г масла, 6 варених картоплин, 1 склянка вареного рису, 2 цибулини, сіль та перець, 2 яйця.


Усі інгредієнти змолоти на м’ясорубці. Приправити сіллю та перцем, додати 2 сирі яйця, усе добре вимісити, сформувати круглі котлетки і посмажити в олії.




Повернутися назад