DataLife Engine > --- > Вареники? Ні, равіолі!

Вареники? Ні, равіолі!

Італійці полюбляють свої равіолі не менше, ніж ми вареники. По суті, це та ж сама страва, але з деякими особливостями. Насамперед це стосується начинки: із чим би не були равіолі, до їх начинки найчастіше додається тертий пармезан – твердий гострий сир, а також різноманітна зелень. Крім того, на відміну від наших вареників, равіолі не дотримуються лише класичної форми півмісяця – часто трапляються прямокутні, трикутні або й зліплені, як пельмені (щоправда, такі мають свою назву – тортеліні). Ще одна особливість – невелика кількість начинки, у середині виробу має бути певний простір. Але це не шкодить смаку, бо тісто для равіолі завжди дуже тоненьке.


Рецепт
Равіолі із сиром
Для тіста: 150 г борошна, 50 г дуже дрібної манної крупи, 2 яйця, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. л. олії.
Для начинки: 400 г адигейського сиру, 1 яйце, 1 ст. л. зелені базиліку, 1 ст. л. зелені петрушки, 75 г тертого пармезану. Сир покришити, всі компоненти змішати.


Борошно та манку змішати, просіяти, викласти гіркою на стільницю. Зробити заглиблення, влити яйця та олію. Тісто місити не менше 10 хвилин, доки воно не стане цілком гладеньким та еластичним. Загорнути у плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин. Посипати стільницю борошном і розкатати тісто в дуже тоненький пласт. Вирізати кружальця діаметром 7– 7,5 см, класти в них начинку і защипувати, як вареники. Варити у підсоленому окропі до спливання на поверхню.




Повернутися назад