DataLife Engine > --- > Смачні таємниці

Смачні таємниці

- Овочі для квасолевого супу треба нарізати пластинками, для рибного – кубиками, тому що форма впливає на смак.
- Щоби вироби з м’ясного фаршу були ніжними, треба збити яєчний білок і додати його до фаршу в останню чергу.
- Якщо ви пересолили страву, додайте до неї трохи цукру. До рибної страви краще покласти трішечки меду.
- Зелень петрушки стає більш ароматною, якщо її помити не холодною, а теплою водою.
- Холодні страви потребують трохи більше спецій, ніж гарячі, тому що висока температура посилює смак і запах спецій.
- Іноді млинці прилипають до сковорідки через низьку якість борошна. У такому разі треба додати трохи манної крупи або сухарів.
- Якщо бульйон занадто жирний, краще не намагатися зібрати рідкий жир, а поставити бульйон у холодильник. Затверділий жир дуже легко зняти.
- Якщо м’ясо занадто жорстке, його можна зробити м’якшим, поклавши у посуд, в якому воно готується, добре вимиту пробку з пробкового дерева або трохи соди.
- Якщо шоколадну глазур готувати на воді, молоці або цукрі, вона не блищатиме. Треба розтопити шоколад на водяній бані, а в окремому посуді розтопити масло. Помішуючи шоколад, потроху вливати до нього розтоплене масло. Виріб одразу ж поливати отриманою масою, бо вона дуже швидко застигає.
- Якщо заварний крем дуже рідкий, може бути кілька причин: крем варився замало, тож його треба просто доварити; забагато рідини – додаємо борошна. А щоби воно не взялося грудочками, всипаємо борошно через сито, інтенсивно помішуючи.



Повернутися назад