DataLife Engine > новини / Здоров'я > Складено сім продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

Складено сім продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

Складено сім продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку


Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа.

Про це пише УНІАН.

{reklama}

Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від віку), а жінки - від 22 до 28 г.

"Додавання більшої кількості клітковини у ваш раціон поліпшить травлення і може допомогти захистити від раку товстої кишки, хвороб серця і діабету. Вживання різноманітних джерел клітковини допоможе вам досягти ваших цілей щодо клітковини і дасть вашому організму різні вітаміни та мінерали", - йдеться в публікації.

У яких продуктах є клітковина:

Ось які продукти з клітковиною виділили експерти:

Насіння гарбуза. Містить велику кількість магнію, який допомагає контролювати артеріальний тиск.

Шпинат. Допомагає захистити організм від раку та хвороб серця. Містить вітаміни A, C, E і K, залізо і фолієву кислоту.

Авокадо. Хороше джерело мононенасичених жирів, які допомагають знизити кількість "поганого" холестерину ЛПНЩ у вашому організмі. Допомагають підтримувати здоров'я серця і знижують ризик серцево-судинних захворювань.

Груша. Крім клітковини, цей фрукт містить вітамін С і фітохімічні речовини, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск.

Нут. Містить фолієву кислоту, марганець і понад 7 грамів білка.

Сочевиця. Містить білок, фолієву кислоту, залізо, а також розчинну і нерозчинну клітковину.

Кокосова м'якоть. Крім клітковини містить антиоксиданти, білок і залізо.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад