DataLife Engine > новини / Здоров'я > М'ясо на кістці чи філе? Нутриціологиня розповіла, що корисніше для здоров'я

М'ясо на кістці чи філе? Нутриціологиня розповіла, що корисніше для здоров'я

М'ясо на кістці чи філе? Нутриціологиня розповіла, що корисніше для здоров'я

М’ясо - один із головних джерел білка у нашому раціоні. Як виявилось, м’ясо на кістці та філе мають різний вплив на здоров’я. Одне з них може містити більше корисних мікроелементів, інше - легше засвоюється.

Про це повідомляє нутриціологиня Тетяна Ярмошук.

{reklama}

Переваги мʼяса на кістці

За словами експерта, воно містить більшу кількість вітамінів, мінералів, жирів та деяких амінокислот, а саме проліну та гліцину, які важливі для вироблення колагену, відновлення суглобів, шкіри та сполучної тканини.

Під час приготування з кістки ще виділяються мінерали, колаген та амінокислоти, які ще більше нутритивно збагачують страву.

Тому мʼясо на кістці не тільки соковитіше на смак, але й має перевагу у кількості нутрієнтів у своєму складі.

Саме тому бульйон зварений на птиці (особливо домашній) - це не тільки смачно, але й дійсно корисно для здоров'я.

Чим корисне філе

Філе, хоч і містить меншу кількість нутрієнтів, воно також може бути в раціоні. Воно містить більшу кількість амінокислот (лейцину, ізолейцину та валіну), які сприяють кращому росту мʼязів.

Саме тому спортсмени, які нарощують м'язову масу, більше полюбляють філе, адже у ньому менше жиру.

Що краще обрати

Нутриціолог розповіла, що найкраще вживати й мʼясо на кістці, і філе та отримувати різний набір нутрієнтів з кожного із них.

Одне із правил збалансованого харчування - це різноманітність, яка допомагає організму отримувати різні нутрієнти. Це не тільки зменшує ризики дефіцитів тих чи інших вітамінів та мінералів, а й робить цікавішим харчування.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад