DataLife Engine > новини / Лайфхаки > Як легко та швидко почистити яйця: відомий шеф-кухар поділився своїм секретом

Як легко та швидко почистити яйця: відомий шеф-кухар поділився своїм секретом

Як легко та швидко почистити яйця: відомий шеф-кухар поділився своїм секретом

Відомий шеф-кухар поділився власним способом варіння яєць, який, за його словами, забезпечує легке очищення щоразу — і ключ до цього полягає в правильному охолодженні.

Главред з'ясував, як швидко почистити яйця.

{reklama}

Який є лайфхак, щоб яйця добре чистилися - як швидко очистити яєчну шкаралупу

Чищення яєць після варіння часто викликає труднощі, однак Крістофер Кімбалл, засновник America's Test Kitchen і Cook's Country, переконує, що має безпрограшну техніку, яка робить цей процес простим. У відео, опублікованому в TikTok на сторінці @177milkstreet, він заявив, що більшість із нас неправильно очищує яйця.

Попри багаторічний кулінарний досвід, саме під час поїздки до Франції Крістофер дізнався пораду, яка докорінно змінила його підхід до варіння яєць — і з того часу цей метод став для нього справжнім відкриттям.

"Усі помиляються, коли чистять варені яйця. Коли я був у Парижі кілька тижнів тому, ми з'ясували, що це має дуже мало спільного зі способом приготування, а має повне відношення до того, як ви їх охолоджуєте", - сказав він у відео, повідомляє Express.

Його спосіб не тільки дозволяє отримати ідеальний жовток із ніжною текстурою, а й значно полегшує очищення яєць від шкаралупи. Ключовий момент — варити яйця менш як десять хвилин, а потім дати їм трохи охолонути.

У демонстраційному відео Крістофер показує процес у якому він кладе три яйця у киплячу воду й залишає їх варитися приблизно вісім хвилин і сорок секунд.

Пояснюючи свій метод, шеф-кухар зазначив, що яйця варяться протягом восьми хвилин і сорока секунд — саме стільки потрібно, щоб жовток залишався трохи вологим.

"Отже, хитрість полягає у великій ванні з льодом на три хвилини. Внутрішня частина яйця зменшиться, відірветься від шкаралупи, і тепер його буде легко чистити", - сказав він.

Він поділився головним секретом ідеального очищення яєць, який передбачає, що після варіння їх потрібно помістити у велику миску з льодом на три хвилини. За його словами, кожне яйце — не 80%, не 90%, а всі без винятку — буде легко чиститися.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад