Банани простоять два тижні: як їх треба правильно зберігати

Через виділення газу етилену банани дуже швидко достигають вдома й вже через кілька днів стають дуже м’якими чи навіть покриваються плямами. Є один спосіб, який допоможе зберегти банани в придатному стані.
Банани мають властивість швидко дозрівати через те, що виробляють етилен – природну хімічну сполуку, яка пришвидшує дозрівання, пише 24 Канал.
{reklama}
Цей газ стимулює розщеплення крохмалю на цукор, додаючи бананам солодкості. Окрім того, етилен призводить до розм’якшення фруктів, під час якого клітину руйнуються, змінюють колір із зеленого на жовтий, а тоді на коричневий.
Щоб сповільнити ці процеси й залишити банани тривалий час свіжими, варто скористатися популярним лайфхаком.
Як зберегти банани довго свіжими
Загортання плодоніжок бананів у фольгу сповільнює виділення етилену, тож процес дозрівання вже стає не таким швидким. Вже після того, як зелені банани повністю дозріють й стануть жовтими, їх варто поставити у холодильник. Це зупинить їхнє подальше дозрівання, не впливаючи на якість плодів.
Банани є джерелом вітамінів і мінералів, які корисні для здоров'я, та рекомендовані для вживання хворим людям і спортсменам. Більше про користь розповіли у нашому матеріалі.
У холодне місце банани можна ставити лише після того, як вони дозріють, інакше це може вплинути на їхній смак та текстуру. Прийом з фольгою є чудовим прикладом того, як незначна зміна в зберіганні фруктів дозволить їм залишатися свіжими якомога довше. Якщо вдома немає фольги, то замість неї можна використовувати харчову плівку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад