DataLife Engine > новини / Здоров'я > Знижує ризик раку грудей. Нутриціолог розповіла, який продукт повинен бути в раціоні

Знижує ризик раку грудей. Нутриціолог розповіла, який продукт повинен бути в раціоні


Печінка — найбагатша нутрієнтами їжа у світі. У ній є безліч вітамінів і мінералів.

Про це йдеться на Instagram-сторінці нутриціолога Ольги Дорош.

{reklama}

Як часто їсти печінку


Не їжте порцію більшу як 100 г готової. Частота 1-3 рази на тиждень залежно від того, скільки з’їли, який раціон, чи п’єте полівітаміни, щоб не було передозування вітаміном А.

За словами фахівця, одна порція яловичої печінки забезпечує понад 100% денної потреби у вітаміні А.

Отримання достатньої кількості вітаміну А пов'язано зі зниженням ризику таких захворювань як катаракта та рак грудей.

Печінка також містить:
  • фосфор;

  • мідь;

  • вітамін К, який важливий для здоров'я кісток.


Що можна приготувати


Нутриціолог зазначила, що з печінки можна приготувати:
  • оладки;

  • потушити з морквою, цибулею, можна в кінці додати сметани та яблуко;

  • млинці.


Якщо у вас чи в дитини є дефіцит заліза, анемія - варто додати цей продукт раціон.

Якщо ви вагітні, подагра - варто їсти в міри.

Нутриціологиня стверджує, що холестерин швидше "стрибне" від вживання в їжу домашніх котлет та солодощів, ніж від яєчних жовтків та печінки.

Щодо жирів у субпродукті, Ольга Дорош навела ось такий приклад:

  • 100 г печінки курки - 6,3 г жиру;

  • 100 г печінки телячої - 3,3 г жиру;⁣⠀

  • 100 г вівсяного печива - 14,4 г жиру;

  • 100 г пельменів - 12,4 г жиру.

Печінка надзвичайно корисна, в ній міститься багато заліза, вітаміни В12, В9 та А. У 100 грамах печінки 16-22 грамів білка, який потрібний для організму.

А мідь, що міститься в печінці відповідає за метаболізм та покращує роботу мозку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад