DataLife Engine > новини / Новини України / Смачні рецепти > Замінить і Шубу, і Олів’є. Як приготувати розкішний салат "Граф"

Замінить і Шубу, і Олів’є. Як приготувати розкішний салат "Граф"


Вже зовсім скоро свята і на столах багатьох українців обов'язково будуть салати. Серед найулюбленіших, звичайно, салат "Оселедець під шубою" та "Олів'є". І деякі давно думають, чим можна їх замінити та що таке цікаве приготувати до святкового столу.

Як зробити салат "Граф", який замінить одразу обидва радянські варіанти, розповідає сайт "Прості рецепти".

{reklama}

Що вам знадобиться:

Курка - 200 г
Сіль - 0,5 ч. ложки
Зелений горошок консервований - 200 г
Майонез - 150 г
Вода - 70 мл
Буряк - 150 г
Оцет - 1 ст. ложка.
Картопля - 150 г
Чорнослив - 80 г
Червона цибуля - 80 г
Яйця курячі - 3 шт.

Приготування салату "Граф"

Відварюємо до готовності буряк, картоплю, яйця та куряче м'ясо. Чорнослив перекладаємо в окрему тару, заливаємо окропом на 5-10 хвилин.

У чистій чаші з'єднуємо цукор, воду, сіль та оцет, перемішуємо. Очищаємо цибулину, ріжемо на тонкі півкільця. Кладемо у суміш та залишаємо маринуватися на 10 хвилин.

Картоплю чистимо, розминаємо товкачкою. Викладаємо шар з пюре - це основа нашого салату. Для зручності можна робити салат в кулінарному кільці. Кожен шар змащуємо майонезом.

Куряче м'ясо ріжемо дрібним кубиком та посипаємо зверху по картоплі. Цибулю ретельно віджимаємо, кладемо по шару курятини. Всі шари рівномірно розподіляємо.

Наступний шар - зелений консервований горошок. Далі очищені та натерті на середній тертці яйця. Наступним шаром викладаємо чорнослив, нарізаний смужками.

Буряк подрібнюємо на тертці та посипаємо останнім шаром. Змащуємо майонезом та відправляємо у холодильник на 2-3 години.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад