DataLife Engine > новини / Новини Чернівців > Варто відмовитись: експерти розповіли, яка картопля шкідлива

Варто відмовитись: експерти розповіли, яка картопля шкідлива


Часто люди відмовляються від вживання картоплі, оскільки вважають, що вона завдає лише шкоди організму. Однак, це не так, і шкідлива вона лише тоді, якщо не правильно її приготувати.

Про це повідомила нутриціолог Богдана Волошинович в Instagram.

{reklama}

У якому вигляді картопля шкідлива

За словами фахівця, картопля може ускладнювати процес для тих, хто намагається скинути зайву вагу.

Картопля шкідлива лише тоді, якщо вживати:

- картоплю фрі;
- піджарену картопельку у сковорідці із цибулею;
- картопляні чіпси.

Однак, картопля не завдасть ніякої шкоди організму, якщо їсти:

- відварену картоплю;
- картопляне пюре (для зменшення калорійності можна замішувати на відварі з картоплі без масла і молока);
- запечену в духовці зі спеціями чи овочами.

Користь картоплі

Також картопля є джерелом резистентного пробіотичного крохмалю, який надає відчуття ситості протягом довгого періоду часу. А якщо її багаторазово розігрівати, то цей ефект тільки посилюється.

Крім того, картопля багата на:

- амінокислоти;
- на калій, фосфор, кальцій, залізо;
- вітаміни (К, В6, С, В2).

Експерт зазначила, що дані переваги не виключають той факт, що картопля містить найбільше вуглеводів та має високий глікемічний індекс.

"Але я не закликаю їсти її кожного дня, а зберегти у своєму раціоні один чи два рази на тиждень", - додала нутриціолог.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад