DataLife Engine > новини > Бабуся помилялася: 3 каші, які радше шкодять організму

Бабуся помилялася: 3 каші, які радше шкодять організму


10 жовтня відзначався Всесвітній день каші. Цій страві не дарма присвячене окреме свято, адже без нього неможливо уявити повсякденний раціон. Особливо незамінні каші для дитячого харчування. Бабусі і мами з дитинства привчають нас їсти крупи.

Але дієтологи кажуть, що не всі вони однаково корисні. Шкідливі каші можуть вимивати кальцій з кісток і сприяти ожирінню. Раніше ми розповіли, які каші найкорисніші. А зараз розберемося, якими крупами не можна зловживати.

{reklama}

Рисова каша

Найкориснішим видом рису вважається бурий нешліфований. А ось користі від білого рису не так багато. У ньому майже не міститься корисних мікроелементів, вітамінів і клітковини. Рис висококалорійний і майже не дає відчуття насичення. Часто його готують на молоці з додаванням олії, що робить кашу ще калорійнішою.

Манна каша

Манну кашу часто вводять в дитячий раціон для набору ваги. Але схильним до набору зайвої ваги людям манка може нашкодити. У цій каші міститься мінімум клітковини і вітамінів при дуже високій калорійності. Манка може спровокувати підйом рівня інсуліну в крові, що небезпечно для діабетиків. Їсти манку можна не частіше двох разів на тиждень.

Вівсянка швидкого приготування

У заварній вівсянці міститься геркулес дрібного помелу, який відрізняється від вівсяної крупи. У ньому набагато менше корисних речовин і харчових волокон. Вівсянка швидкого приготування мало насичує, а також сприяє здуттю живота. Такі каші часто готують з великою кількістю цукру і сухого молока, що шкодить фігурі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад