DataLife Engine > новини / Новини Чернівців > Обережно, пончики: яку небезпечну речовину виявили у цих ласощах на буковинських прилавках

Обережно, пончики: яку небезпечну речовину виявили у цих ласощах на буковинських прилавках


З прилавків ринків та супермаркетів Буковини вилучать партію пончиків, у яких виявили перевищення вмісту харчової добавки.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

{reklama}

Зокрема, у партії пончиків виявили камедь рожкового дерева, що перевищує MRL для оксиду етилену з Франції (виробник: Vandemoortele, France) до України (отримувач: TOB "СІЛЬПО-ФУД", Київ).

Довідка:

Камедь рожкового дерева (харчова добавка Е410) виготовляють із плодів теплолюбного рожкового дерева (вид акації цератонія стручкова, лат. Ceratonia siliqua), яке росте в Середземноморському регіоні.

Сировиною для виробництва камеді рожкового дерева є боби, які знаходяться всередині довгих стручків своєрідної вигнутої форми.

Отриману субстанцію відфільтровують, осаджують спиртом, очищають, висушують і ще раз перемелюють до порошкоподібного стану.

Камедь рожкового дерева використовують як загущувач в харчовій промисловості.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад