Як їсти менше цукру і не зриватися: поради від тренерки
Літо – це ідеальний період, щоб почати вживати менше цукру або й взагалі відмовитися від нього. Для того, щоб було легше, можна замінити його на ягоди.
Про це пише 24 канал.
{reklama}
Про це розповіла тренерка Марина Боржемська, зазначивши, що фрукти допомагають не відчувати сильний дискомфорт.
Вони зможуть замінити потребу в сильному бажанні цукру. Тому треба додавати їх до основних прийомів їжі.
Відмовитися від прямого цукру
Поступово потрібно зменшувати вживання всіх рафінованих цукрів, штучних підсолоджувачів і сиропів з високим вмістом фруктози.
У вас не повинно бути цукру під рукою, щоб до нього не тягнутися. Але не можна відразу різко від нього відмовлятися, оскільки це якась залежність. І різка повна відмова буде викликати "ломку",
– розповіла тренерка.
Сніданки
У вас повинна бути сніданки, з великим вмістом білка. Протеїни допомагають підтримувати баланс цукру в крові і приглушують тягу до солодкого. Наприклад, один з варіантів – яйця з овочами й авокадо, вівсянка і/або грецький йогурт з ягодами та корицею.
Вуглеводи
Люди, які худнуть, часто допускають популярну помилку – відмовляються від складних вуглеводів. Проте це неправильно. Вони дають довгострокову енергію, а не короткочасну, як це відбувається з солодким.
Вода з лимоном
Як тільки у вас прокидається бажання замовити в ресторані десерт або купити на обід мигдальний круасан, спробуйте зробити кілька ковтків води. Можна з лимоном (якщо у вас немає підвищеної кислотності). Можливо, у вас просто спрага, а не голод.
Перекус
Не забувайте перекусити впродовж дня, калорійність має бути 100 – 150 грамів. Це може бути, наприклад, фрукти, ягоди, шматочок сиру, горіхи та варене яйце. Але не можна безладно їсти все підряд. Це повинен бути один перекус, а не постійне під'їдання.
️Коли ви почнете вживати менше цукру, то вам його буде менше хотітися. Поступове відвикання призведе до того, що навіть злегка солодких продуктів і страв вам буде достатньо.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад