"Запобігають передчасній смертності": названо овочі, що продовжують життя
Здорове харчування є ключем до довголіття, боротьби з хворобами і доступно в кожному супермаркеті, в який ви заходите.
"Якщо ви хочете жити довше і бути здоровішими, ви повинні підживлювати своє тіло продуктами, найбільш багатими поживними речовинами на планеті", - повідомляє glavred.info.
{reklama}
Хрестоцвіті овочі називають "електростанціями", які мають "унікальну здатність" активувати природну систему детоксикації організму.
Більш того, було відзначено, що вони "пригнічують ріст ракових клітин", запобігаючи ранній смерті.
Щоб отримати користь з протиракових властивостей, виявлених в овочах сімейства хрестоцвітних, необхідно ретельно пережовувати їх і їсти в тертому, нарізаному, соку або змішаному вигляді.
"Також було виявлено, що хрестоцвітний фітохімічний сульфорафан захищає стінки кровоносних судин від запальних сигналів, які можуть призвести до серцевих захворювань", - додало Verywell Health.
Що таке хрестоцвіті овочі?
Клініка Клівленда визначила список овочів сімейства хрестоцвітних, а саме:
- Рукола
- Бок Чой
- Броколі
- Брюссельська капуста
- Капуста
- Цвітна капуста
- Мангольд
- Коллард і зелень гірчиці
- Редис дайкон
- Хрін
- Капуста
- Кольрабі
- Редис
- Рапини (броколі рабі)
- Бруква
- Ріпа
- Васабі
- Крес-салат
Якщо ви хочете додати в свій раціон більше овочів сімейства хрестоцвітних, вони відмінно підійдуть для печені, салатів, супів і рагу.
Здоровий теж не означає м'який; кольорова капуста, наприклад, може бути покрита будь-якою комбінацією підсмаженого кунжутного масла, лимонного соку, соєвого соусу, кмину, коріандру, анісу або перцю чилі.
Користь для здоров'я хрестоцвітних овочів численна, так як вони містять багато:
- Розчинної і нерозчинної клітковини
- Вітамін C
- Вітамін B9 (фолієва кислота)
- Калій
- Селен
- Фітохімічних речовин
Вони також є багатим джерелом глюкозинолатів, додали в клініці Клівленда, які "можуть допомогти в боротьбі з раком".
Це підтверджується низкою досліджень, які показують, що дієта, багата хрестоцвітними овочами, може знизити ризик:
- Раку молочної залози
- Раку підшлункової залози
- Раку сечового міхура
- Раку легенів
- Раку простати
- Раку товстої кишки
Почавши зі сніданку, дієтолог Аннемарі Абурроу пропонує додати в кашу або мюслі дві порції різних фруктів.
Пропонуються: родзинки, курага, нарізаний банан, чорниця, полуниця і малина.
Якщо ви хочете теплий сніданок холодним зимовим ранком, то тепла каша з тушкованими яблуками і чорницею, присипана корицею, стане ласощами.
Якщо ви хочете тост, з пюре авокадо або банана вийде смачна начинка. До обіду зробіть сендвіч з непросіяного борошна-незалежно від начинки - нарізаним огірком, помідорами, перцем і салатом.
Абурроу радить добре укомплектовану вазу з фруктами, щоб стимулювати здоровий перекус, а якщо у вас є час, ви можете приготувати овочеві чіпси.
Для цього наріжте буряк, солодку картоплю або пастернак, а потім помістіть їх в духовку при 175 ° C на 20 хвилин.
Корисний омлет - ще один варіант, який включає в себе додавання цибулі, помідорів, перцю, грибів, кукурудзи, гороху або шпинату - всі вони "дуже добре працюють".На вечерю Абурроу радить додавати в рис горох або кукурудзу, щоб збільшити споживання овочів.
Ви також можете додати в кускус консервовані овочі, тільки переконайтеся, що це консервовані овочі з водою, без додавання солі або цукру.
Смажений стир-фрі-це простий спосіб додати багато овочів, навіть заморожені овочі відмінно підходять.
Овочеві супи, салати і рагу - відмінний спосіб перекусити п'ятьма днями.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber
Повернутися назад