DataLife Engine > новини > Глінтвейн на Новий рік: рецепти ароматного напою на святковий стіл

Глінтвейн на Новий рік: рецепти ароматного напою на святковий стіл

Глінтвейн на Новий рік: рецепти ароматного напою на святковий стіл

Напої є важливим елементом святкового застілля у новорічну ніч.

Так, келишок теплого, ароматного і пряного глінтвейну буде чудовим доповненням до смачних страв, пише Уніан.

{reklama}

Глінтвейн для новорічної ночі

- Вино (червоне, сухе) - 0,75 мл

- Імбир (свіжий, нарізаний) - 1 ст. л.

- Бодян - 1 шт. (зірочка)

- Апельсин - 0,5 шт.

- Яблуко (маленьке) - 1 шт.

- Кориця - 1 шт. (паличка або 1 ч. л. порошку кориці)

- Цукор - 3 ст. л.

Нарізати апельсин та яблуко напівкружечками. Імбир почистити й нарізати пластинками (не дрібними), паличку кориці роздробити.

У сотейник налити вино, додати цукор, корицю, імбир й решту інгредієнтів. Покласти вино з прянощами на вогонь трохи нижче за середній. Довести глінтвейн до 70-80℃ (не доводити до кипіння). Зменшити вогонь до мінімуму і варити 10 хвилин.

Після закінчення часу, вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати настоятися напою 30 хвилин. Після розлити глінтвейн по келихах і подавати до столу.

Кавовий глінтвейн по-французьки

- Вино червоне сухе - 200 мл

- Вода - 200 мл

- Кориця (паличка) - 1 шт.

- Цукор коричневий - 3 ст. л.

- Апельсин - 0,5 шт.

- Кава натуральна - 2 ч. л.

- Бодян (зірочки) - 2 шт.

- Гвоздика (зірочки) - 5 шт.

- Мед

Для приготування краще використовувати натуральну каву. Заварити її в джезві або за допомогою кава-машини. Звісно, можна використовувати і розчинну каву, але смак і аромат буде дещо іншим.

Взяти паличку кориці, зірочки бодяну та гвоздики.

У ківш або каструльку налити вино, додати цукор. Налити заварену каву, додати прянощі й нагріти до розчинення цукру.

Апельсин нарізати на кружечки. Додати його до напою, нагріти, але не кип'ятити, до 70-80℃. Візуально нагрівати, поки не зникне біла піна.

Накрити ківш кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин на вимкненій плиті.

Подавати напій гарячим у нагрітих келихах, стаканах - нагріти їх кілька хвилин протримавши під струменем гарячої води, а потім витерти сухим рушником.

Якщо недостатньо цукру, то можна додати мед. Під час подачі у келих покласти шматок апельсина.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram








Повернутися назад