Найсмачніший запечений короп: як приготувати ніжну й соковиту рибу в духовці
Запечений у духовці короп – це надзвичайно смачна й корисна страва з доступної риби. Його м’ясо є дуже соковитим та ніжним.
Готувати цю рибу можна у сметані, з лимоном, цибулею, зеленню або овочами.
До того ж запікати коропа легко і швидко. Особливо це сподобається зайнятим людям і тим, хто любить смачно поїсти й не хоче витрачати багато часу на приготування їжі, пише Уніан.
{reklama}
Запечений короп: простий рецепт
- Короп – 2 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Жовток – 1 шт.
- Часник – 3-4 зубчики (за смаком)
- Мед – 0,5 ч.л.
- Сік лимона – за смаком
- Зелень кропу і петрушки – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець мелений (за бажанням) – за смаком
Почистити, вимити, обсушити коропи. Змішати часник (пару зубчиків), видавлений через прес, сіль і сік лимона. Натерти рибу приготовленою часниковою сумішшю.
Зсередини коропів рясно полити соком лимона. Вкласти всередину риби нарізану зелень.
Перемішати сметану з майонезом, натертим часником (1-2 зубчики), жовтком, медом та сіллю. Можна додати перець.
Укласти коропів на деко й обмазати сметанною сумішшю. Навколо коропів можна розкласти рулетики з цукіні.
Запікати коропів у духовці 40 хвилин при 200°C.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад