DataLife Engine > новини > Як правильно вживати молочні продукти, щоб не нашкодити своєму організму

Як правильно вживати молочні продукти, щоб не нашкодити своєму організму

Як правильно вживати молочні продукти, щоб не нашкодити своєму організму

Молоко — їжа не для дорослих. Частково це твердження можна вважати правдою, але насправді не все так сумно.

Навіть якщо ви вже вийшли з грудного віку, молоко може бути присутнім у вашому раціоні, якщо немає протипоказань: непереносимості (підтвердженої результатами лабораторних досліджень) та порушення вуглеводного обміну (інсулінорезистентність, цукровий діабет 2 типу), виняток — пармезан, інформує Ukr.Media.

{reklama}

З молочних продуктів ми можемо сміливо вживати:

- кефір, йогурт без солодких наповнювачів, ряжанка, айран

- сир нормальної жирності

- молоді сири (фета, моцарелла, адигейський, сулугуні, бринза)

- козячий сир

- витримані сири, пармезан

Не рекомендується: плавлений сир, камамбер і Брі, йогурти з солодким наповнювачем, солодкі сирки, знежирені молочні продукти.

Три правила вживання молочних продуктів:

Перше правило

1 день — один молочний продукт. Якщо на сніданок був сир, то протягом дня кисломолочні продукти їсти не слід.

Друге правило

Поєднання молочних продуктів з солодким: молочка — і так продукт з дуже високим інсуліновим індексом. Додаючи до нього ще й варення, мед, фрукти, ми перетворюємо таку їжу в інсулінову бомбу.

Через високий інсуліновий індекс молочні продукти краще вживати до 15:00.

Третє правило

Звертаємо увагу на розмір порції:

- Денна порція для сиру — 100 г

- Кисломолочний напій — 200-300 г

- Тверді сири — 30-50 г

- Не бійтеся молочних продуктів, але вживайте їх правильно!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад