DataLife Engine > новини > Знизити потяг до солодкого можливо: вчені знайшли ключ

Знизити потяг до солодкого можливо: вчені знайшли ключ

Знизити потяг до солодкого можливо: вчені знайшли ключ

Як здійснили відкриття

Вони вивчили роботу фактора росту фібробластів FGF21 – це ендокринний гормон, який контролює регуляцію енергетичного балансу організму, пише 24tv.ua

{reklama}

Раніше дослідники з'ясували, що він продукується в печінці у відповідь на вживання цукру і впливає на чутливість клітин до інсуліну.

У рамках дослідження вчені виявили, що білок змінює активність нейронів у вентрально-медіальній частині гіпоталамуса. Саме ця ділянка мозку відповідає за гормональний обмін та відповідає за такі функції, як терморегуляція, сон, харчова і статева поведінка.

Чутливість до глюкози підвищують рецептори нейронів

Біологи встановили, що рецептори для FGF21 є на поверхні глутаматергічних нейронів гіпоталамуса: зв’язуючись із ними, білок підвищує чутливість клітин до глюкози й у результаті послаблює потяг до солодкої їжі.

Наразі дослідники працюють над розробкою препаратів-аналогів FGF21, які допоможуть контролювати потяг до солодкого.

Подібні препарати вже використовують для лікування діабету й ожиріння.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram









Повернутися назад