DataLife Engine > новини > Меню на Великдень: ідеї страв на святковий стіл

Меню на Великдень: ідеї страв на святковий стіл

Меню на Великдень: ідеї страв на святковий стіл

Великдень – найбільш шановане й радісне християнське свято.

Про це пише unian.ua

{reklama}

Великодня трапеза є таким собі апофеозом кулінарної майстерності, адже до цього віряни впродовж 40 днів дотримувалися суворого Великого посту.

На Великдень в Україні традиційно накривають багатий стіл з різними м’ясними та рибними стравами, салатами, десертами і вином.

Однак чільне місце на святковому столі, звісно ж, займають паска з крашанками і писанками. До Світлого Христового Воскресіння, яке цьогоріч святкується 19 квітня, залишилися лічені дні, тож господиням слід визначитися зі святковим меню: що обов’язково слід приготувати, а якими стравами можна урізноманітнити великодній стіл.

Яловичина з овочами


- Яловичина

- 1 кг картопля

– 1 кг цибуля ріпчаста

– 300 г кабачок

– 250 г часник

– 5 зубчиків олія

– ​​125 мл гірчиця

– 2 ч. л. суміш прованських трав

– 2 ст. ложки сік одного лимона, сіль, перець.

Робимо маринад для м’яса. Часник очистити і дрібно нарізати, потім змішати його з олією, лимонним соком, гірчицею, спеціями і сіллю. Половиною маринаду обмазати м’ясо, загорнути його в фольгу і залишити на 2 години.

Після закінчення цього часу розігріти духовку до 200°С, змастити деко жиром, дістати з фольги м’ясо й покласти на деко. Запікати в духовці 2 години, час від часу поливаючи маринадом.

Очистити картоплю і цибулю, розрізати на чотири частини. Покласти їх до м’яса через 60 хвилин після того, як воно було поставлено в духовку.

Кабачок очистити від шкірки, нарізати кружечками й додати до м’яса та картоплі за 15 хвилин до закінчення процесу готування.

Перед подачею м’ясо порізати й подавати разом з овочами.

Буженина на великодній стіл

- Свинячий окіст (нежирне м’ясо) –1,5 кг

- зерниста гірчиця – 200 г

- бутони гвоздики – 1 ст.

- ложка коричневий цукор – 2 ст. л. спеції для м’яса, лимон, олія оливкова, сіль.

Окорок помити, обсушити рушником, зробити в ньому ножем неглибокі надрізи, нашпигувати гвоздикою і посолити. Натерти свинину спеціями для м’яса, зернистою гірчицею, злегка присипати цукром.

Загорнути м’ясо у фольгу і запікати в духовці 2-2,5 години при 170°С. Перед закінченням запікання (хвилини за 3), фольгу акуратно розгорнути, щоб не обпектися парою, і полити м’ясо соком, що виділився.

Не накриваючи фольгою, запікати буженину ще 15 хв. Дістати буженину з духовки, скропити лимонним соком. Подавати страву гарячою з тушкованими овочами або як холодну закуску.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад