Рецепт хрустких сирних крокетів з плавленим сиром
Хрусткі сирні крокети з плавленим сиром
Інгредієнти:
{reklama}
Сир твердий 300 г
Плавлений сир 1 шт.
Яйця 4 шт.
Батон білий 1 шт.
Цукор 6 ст. л.
Олія рослинна 3 ст. л.
Зелень за смаком
Приготування:
Готуємо панірувальні сухарі. Нарізаємо батон на кубики, підсушуємо їх у духовці та перемелюємо в блендері в крупну крихту.
Готуємо крокети. Яйця добре промиваємо, відокремлюємо білки від жовтків. Кладемо білки на 10 хвилин у холодильник, а потім збиваємо в міцну піну. Жовтки змішуємо з водою в пропорції 1 ст. л. на жовток.
Натираємо обидва види сиру на тертці. З’єднуємо сир з білками, обережно перемішуємо. Можна додати в сирну масу дрібно нарізану зелень.
Формуємо із маси кульки та кладемо в холодильник, щоб вони краще "склеїлися".
Через 15-20 хвилин виймаємо кульки з холодильника й обвалюємо їх у панірувальних сухарях, потім опускаємо в яєчний жовток, розведений з водою, і знову обвалюємо в сухарях.
Розігріваємо в сотейнику рослинну олію і обсмажуємо в ній сирні крокети до утворення світло-коричневої скоринки.
Виймаємо крокети та викладаємо їх на паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад