Смачні страви з м'яса: чотири оригінальних рецепти
Картопля запечена з беконом
Інгредієнти:
{reklama}
6 картоплин,
2 середні цибулини,
180 г бекону,
5 ст. л. оливкової олії,
4–5 гілочок тім’яну,
сіль, черний перець
Приготування:
Цибулю порізати півкільцями. Змішати оливкову олію, бекон і цибулю. Відділіть листочки тім’яну від гілочок, додайте до олії з беконом. Поперчіть.
Почистити картоплю. Тонким гострим ножем надрізати кожну картоплину тонкими (по 2 мм) скибочками, не дорізуючи до кінця приблизно на 1 см.
Скласти тісненько картоплю в форму для запікання. Посолити і рівномірно розподілити бекон з тім’яном. Олією, що залишилася, змастіть картоплю.
Накрийте картоплю фольгою і покладіть в розігріту духовку до 170 °С духовку на 30 хв. Після зніміть фольгу і запікайте до золотисто-коричневої скоринки приблизно 20 хв. Подавайте страву гарячою.
Рулетики з телятини із солодким перцем
Інгредієнти:
400 г телячої вирізки,
1 червоний і 1 жовтий солодкі перці,
1 см кореня імбиру,
1 ст. л. лимонного соку,
оливкова олія,
кунжут,
соль, чорний перець.
Для соусу:
1 ст. л. меду,
2 ст. л. рисового оцту,
5 ст. л. соєвого соусу,
2 ст. л. солодкого соусу чилі,
1/2 ч. л. натертого кореня імбиру,
1 маленький зубчик часнику,
1/2 ч. л. оливкової олії.
Приготування:
Вирізку наріжте скибочками по 3 мм і злегка відбийте. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте його з лимонним соком, сіллю, перцем і 2 ст. л. оливкової олії. Намастіть цим маринадом м’ясо і залиште на 10 хв.
Перці розріжте навпіл, викиньте насіння і наріжте довгою соломкою. Розігрійте на сковороді оливкову олію й обсмажте там перець. Він повинен злегка підсмажитися, але залишатися хрумким. Для соусу прогрійте в сотейнику мед и соєвий соус, додайте соус чилі і рисовий оцет. Покласти натертий імбир і дрібно нарізаний часник. Залишити на 15 хв.,
Обсмажити м'ясо на сковороді, по 1,5 хв. з кожного боку. Покладіть на кожну скибочку по кілька смужок обсмаженого перцю і загорніть в рулет. Зафіксуйте рулетки шпажками. Подавайте теплі рулети з соусом.
Порада. Щоби м’ясо було легко нарізати тонкими скибочками, покладіть його в морозилку на 15 хв.
Запечена курка з помідорами, часником і багетом
Інгредієнти:
1 курка,
400 г помідорів чері,
2 головки часнику,
1 невеликий багет,
100 мл білого сухого вина,
оливкова олія,
вершкове масло,
сіль, чорний перець,
мікрозелень для прикраси.
Приготування:
У курки видаліть зайвий жир, наріжте її на порційні шматки, посоліть і поперчіть. Часник розберіть на зубчики, трохи роздушіть, не очищаючи.
Розігрійте в сковороді суміш оливкової олії і вершкового масла з зубчиками часнику, на сильному вогні дуже швидко обсмажте шматочки курки до рум'яної скоринки.
Перекладіть курку і часник в глибоку форму для запікання, полийте вином, накрийте фольгою, запікайте при 140 ° С 30 хв.
Додайте в форму помідори і шматочки багета, полийте оливковою олією, поперчіть, посоліть і поверніть в духовку без фольги на 15 хв. Прикрасьте мікрозеленню і подавайте.
Качині ніжки з гарбузовим пюре
Інгредієнти:
4 качині ніжки,
60 мл оливкової олії,
600 г гарбуза,
300 мл червоного сухого вина,
50 г кориці, бадьяну, цукру,
100 мл курячого бульйону,
1 лавровий лист,
сіль, перець.
Приготування:
Обсмажте качині ніжки на оливковій олії в каструлі з товстим дном, солимо, перчимо.
Смажте 3 хв., влийте 100 мл курячого бульйону. Зробіть малий вогонь, додайте лавровий лист, сіль, перець, накрийте кришкою і тушкуйте 1-1,5 години до готовності.
Готову качку викладіть її на деко і покладіть у духовку на 5-7 хвилин, запікайте до золотистої скоринки.
Гарбуз варіть до готовності, а потім збийте в блендері. Додайте сіль, перець.
Для винного соусу червоне сухе вино, корицю, бадьян і цукор доведіть до кипіння і випаруйте.
Викладіть гарбузове пюре на тарілку, зверху – качину ніжку. Полийте страву винним соусом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад