DataLife Engine > новини > Чому ні в якому разі не можна пропускати сніданок

Чому ні в якому разі не можна пропускати сніданок

Чому ні в якому разі не можна пропускати сніданок

Люди, які не пропускають сніданок, менш схильні до ожиріння, а відповідно, і до ризику розвитку небезпечних захворювань. Про це свідчать результати досліджень американських вчених за участю 350 осіб.

Результати 10-річних досліджень показали, що люди, які регулярно вживали сніданок, не мали схильності до появи жирових відкладенень в області живота і могли без складнощів підтримувати здорову вагу. Тоді як противники ранкової трапези переважно страждали від абдомінального ожиріння, що несе загрозу всьому організму.

{reklama}

Як відомо, цей жир виробляє токсини, які ушкоджують кровоносні судини.

Крім того, пов'язують сніданок і з ризиком розвитку діабету. Зокрема, ранковий прийом їжі може допомогти регулювати гормональний інсулін, який контролює рівень цукру в крові і запобігає утворенню надлишкового жиру, що зазвичай викликає діабет і серцеві захворювання.

Вчені заявили, що, незважаючи на популярну думку, вівсяна каша не є найкращим продуктом для сніданку.

За словами дієтологів, у вівсянці міститься фітинова кислота, що уповільнює процес пробудження організму. Крім того, вона ж може призводити до затримки всмоктування в кишечнику кальцію, через що шанувальників цього виду каші чекають проблеми з кістками і суглобами.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад