Учені назвали ідеальний інгредієнт для овочевих салатів
Згідно з даними, які були отримані американськими вченими з Університету Пердью, при вживанні овочів разом з яйцями значно підвищується засвоєння організмом корисних речовин.
Зокрема, кількість антиоксидантних речовин каротиноїдів, що містяться в помідорах, салаті та моркві при їхньому вживанні разом з яйцем може бути збільшено до дев'яти разів, зазначили фахівці.
{reklama}
Вчені проводили експерименти, в ході яких чоловіки їли овочевий салат, але з варіаціями: салат не містив яєць і містив різну кількість яєць.
Виявилося, що при додаванні в салат яєць в організмі збільшувалося поглинання бета-каротину, альфа-каротину, лікопіну, лютеїну і зеаксантину. При цьому джерелом лютеїну і зеаксантину був яєчний жовток, а решта речовин містилися в овочах. Фахівці рекомендують скористатися цим лайфхаком та обов'язково додавати в овочеві салати курячі яйця.
Вони нагадали, що бета-каротин, який міститься в моркві, перетворюється в організмі на вітамін А, він допомагає підтримувати хороший зір і сильну імунну систему.
У свою чергу лікопін, що міститься в помідорах, сприяє зниженню ризику раку легенів, раку простати, раку шлунка.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад