DataLife Engine > новини / Життя > Які продукти підвищують працездатність мозку

Які продукти підвищують працездатність мозку

Які продукти підвищують працездатність мозку

Брак корисних поживних речовин сприяє розвитку несприятливих процесів у нейронній системі і може стати причиною хвороби Альцгеймера, вважають представники науки, пише Ukrhealth.

Дослідники склали список здорових продуктів, які стимулюють активність мозку і допомагають йому не "спати".

{reklama}

Кава. Кофеїн блокує речовину аденозин, який викликає втому та бажання поспати, і сприяє підвищенню концентрації уваги. Однак кофеїн також відомий своєю здатністю викликати звикання, так що каву краще не пити більше двох чашок в день.

Горіхи. Мозок дуже "любить" продукти з високим потенціалом енергії. Горіхи – один із самих здорових представників такої їжі: в них багато харчових волокон, вітамінів і білка, це ідеальна зарядка для мозку. Магній у складі горіхів захищає від перенапруги.

Червона риба. За словами вчених, у людей, які регулярно вживають рибу, в головному мозку міститься більше сірої речовини в порівнянні з тими, хто їсть її рідко. Сіра речовина відповідальна за якість пам'яті.

Гарбузове насіння. Джерело магнію, заліза і цинку – найнеобхідніших мозку мікроелементів для здійснення когнітивних функцій.

Шоколад. Темний шоколад з високим вмістом какао (більше 70%) покращує пам'ять.

Куркума. Антиоксидант куркумін підтримує опір клітин мозку старіння і сприяє виробленню дофаміну і серотоніну – речовини, які допомагають боротися з депресією.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад