DataLife Engine > новини / Новини України > 8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику


Самі того не знаючи, ми зберігаємо у холодильнику їжу, яка категорично не переносить холоду.

Наступні продукти варто залишити на столі, пише znaj.ua

{reklama}

Базилік

Це тропічна рослина, що зберігається при температурі нижче 40 градусів за Фаренгейтом, швидко чорніє. Тому базилік потрібно зберігати в тіні, а стебла занурити в наповненій водою склянку. Зверху базилік рекомендується накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихала і залишалася вологою.

Картопля

Низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор. Це призведе до піщаної текстури і злегка солодкуватому смаку овочу. Картоплю краще зберігати при температурі 8°С (більшість холодильників встановлюються від 1,5°С до 3°С). Зберігати картоплю потрібно в паперовому пакеті в прохолодній коморі. Сонячне світло накопичує хлорофіл, роблячи картоплю зеленою, а іноді і гіркою.

Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату. Більш того, повітря прискорює процеси, унаслідок яких помідори стають тьмяними.

Кави

Волога у вашому холодильнику заподіє шкоду кавовим зернам, і ви вже не отримаєте свіжої кави при приготуванні. Кавові зерна потрібно зберігати в герметичній упаковці в темному місці.

Часник

Зубчики часнику краще всього зберігати при температурі 15 градусів за Цельсієм. Покладіть часник в контейнер і помістіть його в прохолодне місце.

Гострий соус

Оцет і консерванти, що містяться в магазинному гострому соусі, не дають соусу зіпсуватися в коморі. А ось у холодильнику він втратить частину своїх смакових властивостей.

Мед

Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а ось кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.

Соняшникова олія

Соняшникову олію треба зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігання олії в холодильнику призводить до її в'язкості і втрати властивостей.



Повернутися назад