Топ продуктів, цілющі властивості яких виявилися міфом
Часто можна почути, що той чи інший продукт володіє "чарівними" властивостями і може зцілювати хвороби, але це далеко не завжди так.
У список продуктів, чия користь не так значна, як роздута маркетологами, увійшли апельсиновий сік, томати, зелена кава, устриці та ананаси.
{reklama}
Апельсиновий сік не такий корисний, як багатьом здається, через насиченість цукром, який до того ж із соку всмоктується майже миттєво. Цукор піднімає рівень глюкози в крові, провокуючи неконтрольований викид інсуліну, що виснажує підшлункову залозу і підвищує ризик захворіти на цукровий діабет.
Томати розчарували медиків тим, що далеко не всі з них володіють дійсно корисною речовиною лікопіном, який ефективно бореться з раком і допомагає зберігати молодість. Однак, як було встановлено, хімікати, що використовуються при вирощуванні помідорів, знижують рівень корисної речовини в рази.
Зелена кава, яку посилено рекламується як перший продукт для тих, хто хоче схуднути, також не приносить результатів. Така кава, на думку лікарів, має деяку проносну дію, але в усьому іншому її допомога в схудненні – просто порожній звук. До того ж при ряді хвороб вона протипоказана.
Устриці теж насправді не так вже хороші в справі підняття чоловічого тонусу, як це прийнято вважати. Такий ефект устриці дають, коли їх їсти виключно сирими і свіжими, буквально тільки з води, – та й то за умови, що в них накопичилося достатньо цинку і гліколю .
Ананаси хоча і містять багато вітамінів і корисних речовин, які розщеплюють не жири, як часто думають, а білки – тому для тих людей, що худнуть, цей фрукт, по суті, марний. До того ж у ананасів високий глікемічний індекс і гарна здатність піднімати апетит.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад