DataLife Engine > новини > Вчені з'ясували, що треба їсти, щоб дожити до 100 років

Вчені з'ясували, що треба їсти, щоб дожити до 100 років

Вчені з'ясували, що треба їсти, щоб дожити до 100 років

Вчені довели, що мінімум 200 речовин, які є в продуктах впливають на гени пов’язані з довголіттям.

ТСН разом з дієтологом проаналізувала ТОП-7 антивікових продуктів.

Колись лікарі вважали корисними - картоплю, кукурудзу, домашню консервацію і навіть мариновані огірки. 50 років тому ці продукти були суперфудами. Зараз вони потрапили в немилість дієтологів. Не змінилася єдина рекомендація - щоб довго жити, треба їсти рослину їжу.

Рослинні продукти нам потрібні, щоб у поважному віці були сили не лише сидіти на лавці. Вченні довели, що є принаймні 200 речовин, які містяться у продуктах, які безпосередньо впливають на гени, що відповідають за довголіття. І ці речовини є у 7 групах продуктів.

Перше місце, каже дієтолог Окаса Скіталінська, за зеленими листовими овочами. Вони впливають на наші судини. А це попередження серцевих хвороб, від яких вмирає найбільше людей на землі.

Другий антивіковий продукт - різні види капусти, а особливо броколі, одне суцвіття на день допомагає печінці, і відповідає за профілактику онкозахворювань.

Насіння льону і різні горіхи, знижують запалення.

Серед модних ,так званих суперфудів, наші звичайні - буряк (харчовий лікар, розширює судини), гречка, цільне зерно, потрібна клітковина, яйця і бобові - ідеальні білки. Це ТОП-7 ативікових продуктів. Серед них не має м’яса. Щоб дожити до 100 років, з ним треба бути обережним.

"Якщо вам минуло 40 років , а особливо якщо 50 років, то кількість червоного м’яса має бути суттєво знижено до мінімуму, це означає один прийом м’яса на тиждень або навіть на місяць", - каже дієтолог.

Звісно на тривалість життя впливають десятки чинників - від генетики до екології. Але вибір їжї- єдиний фактор, який залежить виключно від нашого вибору.



Повернутися назад