DataLife Engine > новини / Здоров'я > Дієтолог назвала найкорисніший шоколад

Дієтолог назвала найкорисніший шоколад

Дієтолог назвала найкорисніший шоколад

Дієтолог Світлана Фус назвала критерії, за якими можна визначити якість шоколаду.

Якість шоколаду залежить від відсотка какао бобів, йдеться на сторінці дієтолога.

Чим вищий це показник – тим шоколад буде кориснішим. В простому шоколаді 28% какао, у високоякісному — від 70% до 90%.

Какао-боби корисні для підтримки структури колагену шкіри, а, отже, її краси і пружності. Антиоксидантна дія бобів какао в 20 разів вище, ніж у добре відомого вітаміну С.

Оптимальна кількість вживання гіркого шоколаду для дорослої людини становить близько 20 грамів, тобто 1-2/10 плитки шоколаду на добу.

На калорійність шоколаду впливає додавання до нього цукру, молока, сухофруктів, горіхів та іншого. Тому краще вживати в їжу чорний шоколад, без добавок. У такому продукті калорій менше, а користі – більше.



Повернутися назад