DataLife Engine > Новини Чернівців / фоторепортаж > Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Сезон збору "пекінки" - у розпалі. Щодня вдосвіта, ледве смекрається, а на городах села Перебиківці, що на Хотинщині працюють сотні людей. Серед них багато є своїх - односельчан. Але чимало приїжджають сюди на заробітки мешканців Тернопільщини та Хмельниччини.

Буковинське село з трьох боків оточує Дністер, тож добираються сюди люди паромом.

- Вранці на переправі збирається зо три сотні людей, вони з ближніх сіл їдуть збирати врожай, - розповідають місцеві господарі-виробники пекінської капусти. - Але з дальніх сіл - за 15-20 кілометрів, - ми своїм транспортом привозимо працівників. Працюють люди цілий світловий день, ми їх годуємо тут. А ввечері так само відвозимо додому. І так два-три тижні поспіль, поки не зберемо врожай.

Сільський транспорт їздить дорогами села Перебиківці, як модні автівки у місті - іноді розминутися не можуть. Тисячі тонни капусти звозять у сховища. Згодом звідси вона роз’їдеться по всій Україні. Ближче до Нового року поїде й до Білорусі.

За словами місцевих виробників село за сезон вирощує 10-12 тисяч тонн "пекінки".

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

Як на Буковині збирають "пекінку" (ФОТО)

фото Василя Салиги



Повернутися назад