DataLife Engine > Новини Чернівців / новини > Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень

Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень

Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень


На Калинівському ринку перевірили продовольчих секторів № 4 та 5. Виявили продавців, які продовжують продавати продукти з порушенням санітарних норм, особливо у "рибному" ряді.

Про це повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

{reklama}

Під час перевірки було встановлено, що близько 60% реалізаторів готових харчових продуктів (м’ясо – ковбасні вироби, сир твердий, масло солодковершкове, сметана тощо) сектору № 4 відреагували на зауваження, які були виявлені в результаті минулого відвідування.

Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень


Але ще є реалізатори, які продовжують здійснювати реалізацію готових харчових продуктів (м’ясо – ковбасні вироби, сир твердий, масло солодковершкове, сметана, йогурти, сиркові маси тощо) без холодильних вітрин при температурі зовнішнього середовища +11ºС, без відповідних супровідних документів, без маркування або маркування іноземною мовою тощо. Дана продукція вважається небезпечною і може бути джерелом виникнення гострих кишкових інфекцій.

Гірша ситуація щодо реалізації риби та рибної продукції на секторі № 5, готова рибна продукція, що вже готова до споживання людиною ( рибні рулети, рибне філе слабосолене, салати з морською капустою в асортименті, риба в’ялена, риба копчена тощо) відкрита та знаходиться на рівні 0,5 м від землі.

Це може спричинити різні захворювання.

Також проводиться реалізація риби мороженої без холодильних вітрин. Під час реалізації відбувається розморожування даного продукту – що призводить до утворення хвороботворних бактерій що продукують токсини.

Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень

Без холодильних вітрин: на Калинівському ринку перевірили рибні ряди і виявили багато порушень


Не дотримується принцип товарного сусідства рибної продукції. На прилавках захаращено рибою змороженою, оселедцем, копченою рибою крабовими паличками та продукцією птахівництва тощо.

Відмічено також реалізацію консервації домашнього виготовлення ( м’ясні, рибні, грибні консерви).

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області
області звертає увагу споживачів – що в наслідок вживання такої рибної продукції може виникнути хвороба ботулізм.
У разі систематичних порушень чинного харчового законодавства в частині здійснення реалізації харчових продуктів (м’ясо – ковбасних виробів, масла солодковершкового, сметани, йогуртів, сиркових мас, риби та рибної продукції в асортименті) робота продовольчих секторів № 4 та 5 КП МТК "Калинівський ринок" буде призупинена.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад