додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які хвороби забороняють стати батьками

Обстежтесь у лікаря перед вагітністю.

Коли чоловік і жінка замислюються над потомством, вони мало думають про те, що є захворювання, з якими батьками краще не ставати.
Протипоказання до вагітності можна розділити на абсолютні і відносні.

При декомпенсованому діабеті або пороці серця, нирковій або легеневій недостатності, цирозі печінки, системному червоному вовчаку, раку шийки або тіла матки жінка, швидше за все, помре разом з плодом. При гострому лейкозі, раку молочної залози і деяких інших органів, розсіяному склерозі, деяких формах анемії, фатальне загострення настане відразу після пологів. При гострому туберкульозі, сифілісі, гепатиті В або С, не лікованій ВІЛ-інфекції жінка ризикує померти сама і заразити дитину.

Пологи при ретинопатії, невриті очного нерва, відшаруванні сітківки і сильній міопії можуть скінчитися сліпотою матері. Сильний остеопороз (втрата кістками кальцію) під час вагітності призведе до патологічних переломів і може зробити жінку інвалідом. Підвищена кровоточивість, тромбози та інші порушення згортання крові збільшують шанс смертельної кровотечі в пологах і тромбоемболії легеневої артерії. Гестоз може привести до еклампсії і загибелі матері. При цих діагнозах лікарі нерідко рекомендують жінкам хірургічну стерилізацію і краще до них прислухатися.

Відносних протипоказань набагато більше. Занадто юний (менше 16 років) або літній (більше 45 років) вік матері. Гострі інфекційні захворювання, особливо краснуха, що може призвести до невиліковних потворностей плоду. Важкі форми екземи, псоріазу та дерматитів. Перший рік після операції на статевих органах, молочних залозах, мозку, грудної або черевної порожнини. Хронічні захворювання нирок, печінки, легенів, серця, ендокринної системи, гіпертонії.

Епілепсія, в тому числі компенсована. Онкологічні захворювання в гострій формі і стадії ремісії (менше 5 років з дня одужання). Великі міоми, ерозія шийки матки, рубці на матці або шийці. Резус-конфлікт в попередніх вагітностях. Шизофренія, клінічна депресія, розумова відсталість, два і більше кесаревих розтинів у минулому. Карликовість, підвищена крихкість кісток, важкі форми сколіозу, переломи і деформації кісток таза. Прийом деяких ліків, опромінення. Алкоголізм, наркоманія та токсикоманія.
0 825
21-05-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Якщо ви не знаєте, що приготувати на сніданок або перекус - спробуйте зробити "швидкі" хачапурі з сиром
Всі рецепти ...
• Теги